Az LMP kifarolt Puzsér Róbert mögül

Az LMP kifarolt Puzsér Róbert mögül

Puzsér Róbert, Gyöngyösi Márton, Demeter Márta és Keresztes László Lóránt egy pécsi rendezvényen (Fotó: Béli Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, elfogynak a pártok az előválasztásból kifaroló Puzsér Róbert mögül. Az már kiderült, hogy az LMP nem támogatja, de nagy eséllyel a Jobbikkal is megszakad a kapcsolat.

Nem támogatja tovább az LMP Puzsér Róbertet – erősítette meg a Magyar Hangnak a Mérce információját a zöldpárt szóvivője. Kanász-Nagy Máté elmondta, hogy az LMP ügyvezető elnöksége – azért ügyvezető, mert a csúfos EP-választási szereplés után mindenki lemondott – felbontotta a korábban a publicistával az együttműködésről kötött szerződést. Ennek oka, hogy a dokumentum feltételként szabta Puzsér Róbert indulását az előválasztáson, most azonban úgy tűnik, ez nem fog bekövetkezni.

Az LMP budapesti kongresszusa a napokban összeül, és akkor el fogják dönteni, hogyan tovább, lesz-e például új jelöltjük.

Puzsér: Októberben találkozunk! | Magyar Hang

Lényegében biztosra vehető, hogy nem vesz részt az ellenzéki előválasztáson Puzsér Róbert. A publicista hétfő reggel ugyanis azt közölte Facebook-oldalán, hogy nem lesz benne ebben az általa bohózatnak nevezett megmérettetésben, hacsak nem változik meg számos dolog a kerületi jelöltségek elosztásától kezdve egészen az előválasztás technikai lebonyolításáig.

Puzsér Róbert kampányfőnöke azt elismerte érdeklődésünkre, hogy az LMP által hivatkozott szerződésből valóban ez a lépés következhet. Zaránd Péter ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy az előválasztás valójában ellehetetlenült. – Azzal, hogy a baloldal elszabotálta az átlátható és demokratikus előválasztás létrejöttét, sokkal nagyobb harc lesz az ellenzéki oldalon, és az LMP ebben nem kíván részt venni – összegezte saját szemszögükből a helyzetet. Mindezek mellett megköszönte az eddigi közös munkát és sok szerencsét kívánt a pártnak, majd kiemelte azt is, hogy ők a jövőben is a civil kampányukat folytatják, hiszen Puzsér Róbert független jelölt.

A

publicista mögött álló másik párt a Jobbik, ám ott is igencsak

inog az együttműködés. Bencsik János, a párt budapesti elnöke

lapunkkal azt közölte, hogy korábban ők is úgy álltak be a

jelölt mögé, hogy arra kérték, mérettesse meg magát az

előválasztáson. Még ezen a héten összeül a budapesti

választmányuk, hogy a most kialakult helyzetben állást foglaljon.

Zaránd Péter sem tűnt túl optimistának ebben a kérdésben,

valószínűnek nevezte, hogy a Jobbikkal is vége lesz a közös

munkának, de – mint mondta – erről még egyeztetni fognak.

Hivatalos: Kerpel-Fronius Gábor a Momentum jelöltje az előválasztáson | Magyar Hang

Hivatalosan is bejelentette a Momentum, hogy - miként a Magyar Hang azt múlt pénteken elsőként megírta - Kerpel-Fronius Gábort jelölik a főpolgármesteri posztra és elindítják az ellenzéki előválasztáson. A politikus az elmúlt napok előtt szinte teljesen ismeretlen volt a közvélemény előtt, de a párt szerint ez nem gond.

A

Magyar Hang információi szerint az előválasztásból való

kihátrálás az LMP számára már csak az utolsó csepp volt a

pohárban. Többen ugyanis igen zokon vették, hogy a publicista már

az EP-választás estéjén is úgy nyilatkozott, hogy mi köze neki

az LMP összeomlásához.