HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az LMP kifaro...

Az LMP kifarolt Puzsér Róbert mögül

HIRDETÉS

Úgy tűnik, elfogynak a pártok az előválasztásból kifaroló Puzsér Róbert mögül. Az már kiderült, hogy az LMP nem támogatja, de nagy eséllyel a Jobbikkal is megszakad a kapcsolat.

HIRDETÉS

Nem támogatja tovább az LMP Puzsér Róbertet – erősítette meg a Magyar Hangnak a Mérce információját a zöldpárt szóvivője. Kanász-Nagy Máté elmondta, hogy az LMP ügyvezető elnöksége – azért ügyvezető, mert a csúfos EP-választási szereplés után mindenki lemondott – felbontotta a korábban a publicistával az együttműködésről kötött szerződést. Ennek oka, hogy a dokumentum feltételként szabta Puzsér Róbert indulását az előválasztáson, most azonban úgy tűnik, ez nem fog bekövetkezni.

Az LMP budapesti kongresszusa a napokban összeül, és akkor el fogják dönteni, hogyan tovább, lesz-e például új jelöltjük.

Puzsér: Októberben találkozunk! | Magyar Hang

Lényegében biztosra vehető, hogy nem vesz részt az ellenzéki előválasztáson Puzsér Róbert. A publicista hétfő reggel ugyanis azt közölte Facebook-oldalán, hogy nem lesz benne ebben az általa bohózatnak nevezett megmérettetésben, hacsak nem változik meg számos dolog a kerületi jelöltségek elosztásától kezdve egészen az előválasztás technikai lebonyolításáig.

Puzsér Róbert kampányfőnöke azt elismerte érdeklődésünkre, hogy az LMP által hivatkozott szerződésből valóban ez a lépés következhet. Zaránd Péter ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy az előválasztás valójában ellehetetlenült. – Azzal, hogy a baloldal elszabotálta az átlátható és demokratikus előválasztás létrejöttét, sokkal nagyobb harc lesz az ellenzéki oldalon, és az LMP ebben nem kíván részt venni – összegezte saját szemszögükből a helyzetet. Mindezek mellett megköszönte az eddigi közös munkát és sok szerencsét kívánt a pártnak, majd kiemelte azt is, hogy ők a jövőben is a civil kampányukat folytatják, hiszen Puzsér Róbert független jelölt.

A publicista mögött álló másik párt a Jobbik, ám ott is igencsak inog az együttműködés. Bencsik János, a párt budapesti elnöke lapunkkal azt közölte, hogy korábban ők is úgy álltak be a jelölt mögé, hogy arra kérték, mérettesse meg magát az előválasztáson. Még ezen a héten összeül a budapesti választmányuk, hogy a most kialakult helyzetben állást foglaljon. Zaránd Péter sem tűnt túl optimistának ebben a kérdésben, valószínűnek nevezte, hogy a Jobbikkal is vége lesz a közös munkának, de – mint mondta – erről még egyeztetni fognak.

HIRDETÉS

Hivatalos: Kerpel-Fronius Gábor a Momentum jelöltje az előválasztáson | Magyar Hang

Hivatalosan is bejelentette a Momentum, hogy – miként a Magyar Hang azt múlt pénteken elsőként megírta – Kerpel-Fronius Gábort jelölik a főpolgármesteri posztra és elindítják az ellenzéki előválasztáson. A politikus az elmúlt napok előtt szinte teljesen ismeretlen volt a közvélemény előtt, de a párt szerint ez nem gond.

A Magyar Hang információi szerint az előválasztásból való kihátrálás az LMP számára már csak az utolsó csepp volt a pohárban. Többen ugyanis igen zokon vették, hogy a publicista már az EP-választás estéjén is úgy nyilatkozott, hogy mi köze neki az LMP összeomlásához.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,083lájkolóTetszik
2,842követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek