Hivatalos: Kerpel-Fronius Gábor a Momentum jelöltje az előválasztáson

Hivatalos: Kerpel-Fronius Gábor a Momentum jelöltje az előválasztáson

Kerpel-Fronius Gábor és Fekete-Győr András. (Forrás: Kerpel-Fronius Gábor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalosan is bejelentette a Momentum, hogy – miként a Magyar Hang azt múlt pénteken elsőként megírta – Kerpel-Fronius Gábort jelölik a főpolgármesteri posztra és elindítják az ellenzéki előválasztáson. A politikus az elmúlt napok előtt szinte teljesen ismeretlen volt a közvélemény előtt, de a párt szerint ez nem gond. Fekete-Győr András, a Momentum vezetője ugyanis úgy látja, hogy éppen az európai parlamenti választás eredménye – amely alapján a Momentum lett a második legnagyobb ellenzéki erő – mutatta meg azt, hogy a budapestiek új arcokra vágynak.

Kerpel-Fronius

Gábor a bejelentéskor ki is állt a nyilvánosság elé és röviden

beszélt fővárosi elképzeléseiről. Miután Budapesten született

és élt, úgy érzi, hogy ismeri „a város titkait”. A problémák

között említette a súlyos lakhatási válságot, miközben a

„fideszesek potom pénzért osztogatják egymás között a

lakásokat”, de ide sorolta a parkolási anomáliákat is. – Fel

kell számolni a parkolási- és az ingatlanmaffiát – mondta.

A

jelölt kitért arra is, hogy a Momentumnak kész terve van

Budapestre, ebben szerepel, hogy a fővárosiaknak a jövedelmük

legfeljebb 30 százalékát kelljen lakhatásra fordítani, a többit

költhessék másra. Autók helyett korszerű, alternatív

közlekedési eszközöket szeretnének és elérni azt, hogy az

embere „nem fulladjanak bele a szmogba”.

A momentumos politikus úgy érzi, hogy ő a bal- és jobboldali szavazókat is meg tudja szólítani, vagyis integratív személy. Az sem zavarja, hogy a szinte teljes ismeretlenségből érkezve mindössze nagyjából harminc napja van az előválasztás lebonyolításáig, hogy megkedveltesse magát. A Nolimpia kampányra hivatkozott, amikor szintén nagyon rövid idő alatt értek el eredményt, illetve az EP-választásra, amikor bőven felülmúlták a várakozásokat a megszerzett két mandátumukkal. – Hiszek abban, hogy jobb jelölt vagyok, mint Karácsony Gergely – mondta, hozzátéve, hogy az előválasztás után egyetlen jelöltnek kell Tarlós Istvánnal szemben állnia.

Az ellenzéki előválasztáson így egyelőre két induló biztos: a momentumos jelölt mellett a baloldal által támogatott Karácsony Gergely. Puzsér Róbert éppen hétfőn reggel írt arról, hogy bohózatnak tartja a megmérettetést és szavaiból nagyon úgy tűnik, hogy nem is fog részt venni a versenyben. Októberben viszont – mint állítja – ott lesz a választásokon, vagyis Tarlós Istvánnal szemben az előválasztás győztese és a publicista nagy eséllyel ott fog állni.