HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hivatalos: Ke...

Hivatalos: Kerpel-Fronius Gábor a Momentum jelöltje az előválasztáson

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hivatalosan is bejelentette a Momentum, hogy – miként a Magyar Hang azt múlt pénteken elsőként megírta – Kerpel-Fronius Gábort jelölik a főpolgármesteri posztra és elindítják az ellenzéki előválasztáson. A politikus az elmúlt napok előtt szinte teljesen ismeretlen volt a közvélemény előtt, de a párt szerint ez nem gond. Fekete-Győr András, a Momentum vezetője ugyanis úgy látja, hogy éppen az európai parlamenti választás eredménye – amely alapján a Momentum lett a második legnagyobb ellenzéki erő – mutatta meg azt, hogy a budapestiek új arcokra vágynak.

Kerpel-Fronius Gábor a bejelentéskor ki is állt a nyilvánosság elé és röviden beszélt fővárosi elképzeléseiről. Miután Budapesten született és élt, úgy érzi, hogy ismeri „a város titkait”. A problémák között említette a súlyos lakhatási válságot, miközben a „fideszesek potom pénzért osztogatják egymás között a lakásokat”, de ide sorolta a parkolási anomáliákat is. – Fel kell számolni a parkolási- és az ingatlanmaffiát – mondta.

A jelölt kitért arra is, hogy a Momentumnak kész terve van Budapestre, ebben szerepel, hogy a fővárosiaknak a jövedelmük legfeljebb 30 százalékát kelljen lakhatásra fordítani, a többit költhessék másra. Autók helyett korszerű, alternatív közlekedési eszközöket szeretnének és elérni azt, hogy az embere „nem fulladjanak bele a szmogba”.

A momentumos politikus úgy érzi, hogy ő a bal- és jobboldali szavazókat is meg tudja szólítani, vagyis integratív személy. Az sem zavarja, hogy a szinte teljes ismeretlenségből érkezve mindössze nagyjából harminc napja van az előválasztás lebonyolításáig, hogy megkedveltesse magát. A Nolimpia kampányra hivatkozott, amikor szintén nagyon rövid idő alatt értek el eredményt, illetve az EP-választásra, amikor bőven felülmúlták a várakozásokat a megszerzett két mandátumukkal. – Hiszek abban, hogy jobb jelölt vagyok, mint Karácsony Gergely – mondta, hozzátéve, hogy az előválasztás után egyetlen jelöltnek kell Tarlós Istvánnal szemben állnia.

HIRDETÉS

Az ellenzéki előválasztáson így egyelőre két induló biztos: a momentumos jelölt mellett a baloldal által támogatott Karácsony Gergely. Puzsér Róbert éppen hétfőn reggel írt arról, hogy bohózatnak tartja a megmérettetést és szavaiból nagyon úgy tűnik, hogy nem is fog részt venni a versenyben. Októberben viszont – mint állítja – ott lesz a választásokon, vagyis Tarlós Istvánnal szemben az előválasztás győztese és a publicista nagy eséllyel ott fog állni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,564lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mostoha

Valótlanul állítottuk, hogy családunkban minden rendben van. A valóság ezzel szemben az, hogy semmi sem volt rendben.