HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Puzsér: Októb...

Puzsér: Októberben találkozunk!

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Lényegében biztosra vehető, hogy nem vesz részt az ellenzéki előválasztáson Puzsér Róbert. A publicista hétfő reggel ugyanis azt közölte Facebook-oldalán, hogy nem lesz benne ebben az általa bohózatnak nevezett megmérettetésben, hacsak nem változik meg számos dolog a kerületi jelöltségek elosztásától kezdve egészen az előválasztás technikai lebonyolításáig. Márpedig ő maga is tudja, hogy erre igen csekély az esély, hiszen már most egyfajta külső szemlélőként kellemes előválasztást kívánt „az ellenzéket daráló ellenzéknek”.

HIRDETÉS

Ettől persze ő még nem lép vissza. – Októberben találkozunk – írta, egyértelművé téve azt is, hogy továbbra is el akar indulni Tarlós István főpolgármester ellen. Vagyis könnyen lehet, hogy idén ősszel három jelölt is lesz Budapest élére: a jelenleg regnáló Tarlós István, az ellenzéki előválasztás győztese, illetve Puzsér Róbert.

Puzsér Róbert részvétele az előválasztás második fordulójában már jó ideje inog. A tárgyalásokat ugyan elkezdte, de fel is függesztette abban a pillanatban, amikor a Momentum és a baloldal megnevezte közös fővárosi polgármesterjelöltjeit, mégpedig a publicistát támogató Jobbik és LMP nélkül. Ezután azt a feltételt szabta az előválasztáson való részvételéhez, hogy a balliberális tömb korrekt módon osztozzon az őt támogató pártokkal. Mindezt ráadásul úgy, hogy a tavalyi országgyűlési választás mellett a mostani uniós voksolás eredményét tekintette volna kiindulási alapnak. – Május 26-án a Jobbik törpepárttá zsugorodott, az LMP összeomlott, a korrekt alku feltételei így számukra rendkívül szerény mértékűre szűkültek: az EP-választás eredménye alapján alig jár nekik valami – összegezte a jelenlegi állást. Vagyis a korábban megszabott feltétele az érdemi helyekről nem tűnik túlságosan életszerűnek.

Itt azért nem hagyta ki, hogy a baloldalt támadja. Gyalázatnak nevezte, hogy a fővárosi kerületek 80 százalékában az MSZP és a Demokratikus Koalíció állíthat jelöltet, miközben „az ellenzéki szavazók fele nem hajlandó sem a DK-ra, sem az MSZP-re szavazni”.

HIRDETÉS

Puzsér Róbert másik feltétele az előválasztáson való részvételéhez az volt, hogy legyen lehetőség online szavazásra, ám – mint írta – a DK tárgyalói „olyan feltételeket állítanak a netes szavazás megnehezítésére, melyek a budapestiek nagyobb részét megfosztják annak lehetőségétől”. Ennek kapcsán csak annyit árult el, hogy napok telnének el a regisztráció és a voksolás között, ráadásul számtalan technikai részlet még mindig nem tisztázott. Hiába a bizonytalanság, Magyar György ügyvéd, az úgynevezett civil választási bizottság vezetője a napokban már bejelentette, hogy a héten elindul az előválasztás résztvevőinek az aláírásgyűjtés, a hónap végén pedig már győztes is lesz. Vagyis itt sem valószínű, hogy már érdemi változások lennének.

Korábban további feltételként szabta a publicista azt is, hogy egyeztessenek programot és alakítsanak ki egy Budapest-minimumot. Állítása szerint azonban a baloldal egyetlen olyan egyeztetésen sem jelent meg, amely a főváros jövőjéről szólnak. – Csakis a pozíció érdekli őket – írta.

Kerpel-Fronius Gábort jelöli a Momentum főpolgármesternek | Magyar Hang

A publikum számára eddig viszonylag ismeretlen momentumos politikus indulhat Budapesten a főpolgármesteri címért – közölte nem rég az Azonnali.hu. A Magyar Hang azt megtudta, kiről van szó. A jelölt neve: Kerpel-Fronius Gábor. Az Azonnali tehát nem túlzott akkor, amikor viszonylag ismeretlen jelöltről írt.

Az ellenzéki előválasztáson Puzsér Róbert nélkül egyelőre két indulóról tudni: az első fordulót már megnyerő és a baloldal által támogatott Karácsony Gergelyről, illetve a Momentum által jelölt Kerpel-Fronius Gáborról. Bár Magyar György korábban azt mondta az ATV-ben, hogy még a Mindenki Magyarországa Mozgalomból is lehet, aki elindul.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,787lájkolóTetszik
2,966követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Sokat mesélnek a háborúról a horvátországi folyók

Megrázó dokumentumfilmmel próbálja meg begyógyítani a délszláv háború sebeit Goran Dević. Az alkotás a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjában szerepel.