HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szanyi kifaka...

Szanyi kifakadt: Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Hosszú, nyílt levélben ekézi az európai parlamenti képviselői munkát kényszerből befejező Szanyi Tibor saját pártját. Az ATV-n jelent meg a dokumentum, amely első felében amiatt kritizál, hogy a szocialista párt választmánya nem nevekről szavazott múlt szombaton, amikor az egyetlen EP-mandátumuk gazdáját kereste, hanem csak fenntartotta a korábbi listát. Ez eredményezte azt, hogy Ujhelyi István folytathatja a tevékenységét Brüsszelben, Szanyi Tibor viszont nem. A politikus szerint az MSZP már évek, évtizedek óta egyre kevesebb politikai kérdést dönt el, következésképpen egyre több dolguk dől el az idő sodrásában.

HIRDETÉS

– Immár bő egy hete ismét nem vagyunk bátrak. A traumatikus választási vereségünk sem volt elég fejbekólintás ahhoz, hogy felébredjünk, s cselekvésbe fogjunk. Attól tartok, az MSZP politikai kómába esett – írta. Kifejtette, hogy ma 20-30 emberből jó ha 1 gondolja, hogy szükség lenne az MSZP-re, pláne, hogy a nyilvánosságban döntően a belső mutyikkal, külső alkudozásokkal jelentek meg, többen pedig a leginkább korrupt bandának emlegetik őket.

Kritizálta azt is, hogy párton belül már nem hisznek egymásnak, sőt, ebben haladó szintre jutottak. – Ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk – írta. Ráadásul, ha valós az, hogy a Párbeszéd nagyjából 1-2 százalékos párt, az azt jelenti, hogy az MSZP bezuhant 5 százalék alá, vagyis immár nem országgyűlési képviseletre alkalmas tényezők. Ezután ír arról, hogy a szavazóikat leszoktatták a kötődésről, vagyis – mint fogalmazott – „tartósan úgy viselkedünk, mint a kanos férfi, aki beleszeret a bárcás cédába, s mindenét odaadja neki”.

Ujhelyi Istvánt küldi Brüsszelbe az MSZP | Magyar Hang

Ujhelyi István, az MSZP eddigi európai parlamenti képviselője kapja meg a szocialisták egyetlen brüsszeli mandátumát, így ő folytathatja a következő öt évben is a munkáját az Európai Parlamentben – erről döntött szombaton a párt választmánya. A testület kétharmados többséggel szavazott azon forgatókönyv mellett, hogy ne legyen semmi variálás, hanem az EP-lista sorrendje legyen a mérvadó.

A levél végén, a rengeteg bírálat után következik a meglepetés. Szanyi Tibor ugyanis „holnapelőtt” jeligére egy mozgalmat indít. – Nekem nincs más célom, mint politikai otthont teremteni a társadalmi szolidaritás híveinek, úgymond a radikális baloldali fiataloknak, nőknek és férfiaknak – közölte. Ha pedig az MSZP-nek szüksége van rá, akkor elnökévé választja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,820lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Feszült a helyzet a török-szír konfliktusban, 22 török katona meghalt egy bombázásban

Legalább huszonkét török katona halt meg egy légitámadásban az észak-kelet szíriai Idlib város közelében csütörtök éjjel.

Ferenc pápa gyengélkedik