HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Itt úgy vagy...

„Itt úgy vagyunk vele, hogy csak a Fidesz”

HIRDETÉS

Részlet a Magyar Hang május 31-i (2019/22.) számában, pénteken megjelent riportból!

HIRDETÉS

Pálmajoron nincs egyetlen bevándorlásellenes plakát sem. Pedig a narancssárga-kék kompozíció biztos jól mutatna a csukaszürke viharfelhők alatt, a falu három kilométeres főutcája mellett sorakozó, hasonló színű, javarészt festetlen házai fölött. Mégis: a május 26-ai európai parlamenti választáson aki itt elment szavazni (a 350 fős település választásra jogosult polgárainak 33 százaléka, összesen 73 fő), az mind a Fidesz–KDNP listájára húzta be az ikszet.

Így aztán egy rózsaszínbe öltözött, gyermekét a karjában tartó nő hoz színt a Pálmajorra nehezedő fülledt szürkeségre. Mosolyog – mint ahogy később szinte mindenki –, amikor az eredményről kérdezem.

Kazánügy: „Aki ilyeneket állít Jani bácsiról, azt kéne betenni oda” | Magyar Hang

– Mi is a Fideszre szavaztunk, gondunk, problémánk nincs velük, és azt akarjuk, hogy a migránsok ne jöjjenek ide – mondja, hozzátéve, hogy „összebeszélés nem volt”.

De hogy konkrétan miért alakult így a szavazatok aránya, arra vállát megrándítva csak annyit mond, hogy nem tud választ adni. – Így volt tavaly is, igazából úgy vagyunk vele itt, Pálmajorban, hogy csak a Fidesz – közli.

HIRDETÉS

(…)

Teljesen mindegy, hogy a három kilométeres, szinte száz százalékban cigányok lakta falu alvégén vagy felvégén kérdezősködöm…

(…)

Mitől jó ember Orbán? Honnan tudják a helyiek, hogy „mi van”? Miért „csak a Fidesz”? Mit gondolnak a migránsokról? Volt-e pörköltosztás, zenés-táncos mulatság az EP-választás előtt? Mi áll Orbán Viktor a polgármesteri hivatalban kiakasztott oklevelén? 2010 előtt Pálmajor volt az ország egyik legszegényebb falva, de hogy állnak most? Mit mondanak a nemszavazók? Mi köze a térség fideszes országgyűlési képviselőjének a környékbeli falunapokhoz? A válaszokat keresse a Magyar Hang május 31-én megjelent 2019/22. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/22. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,418lájkolóTetszik
2,544követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek