Puzsér Róbert az LMP-ről: állandó méregkeverés, ismétlődő puccsok, gyávaság

Puzsér Róbert az LMP-ről: állandó méregkeverés, ismétlődő puccsok, gyávaság

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára és Puzsér Róbert sajtótájékoztatója 2018. december 10-én (Fotó: Facebook/LMP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár csak hétfőn vezetett szakításig Puzsér Róbert és az LMP közötti vita, a Magyar Hang információi szerint az indulatok már napokkal korábban is forrtak a háttérben. Birtokunkba került egy olyan levél, amelyet a publicista múlt csütörtökön küldött el a zöldpárt budapesti tagságának, és már abban igen élesen kritizálta a szervezetet, illetve személy szerint egyik országgyűlési képviselőjüket, Csárdi Antalt.

Az írás aktualitását az EP-választások éjszakája adta, amikor Puzsér Róbert a HVG megkeresésére úgy kommentálta a zöldpárt csúfos vereségét, hogy mi köze neki az LMP összeomlásához. Ezt mások mellett Csárdi Antal is zokon vette, elfogadhatatlannak nevezve az ilyen viselkedést és már előrevetítve, hogy a választóknak nem tetszik a mögötte összeállt LMP-Jobbik szövetség.

Levelében a publicista mindenekelőtt a HVG cikkében leírtakat világította meg egy egészen más szemszögből. Állítása szerint ugyanis valóban elhangzott tőle az a mondat, hogy mi köze az LMP összeomlásához, ám azzal folytatta, hogy nem rugdosná őket akkor sem, ha még ennél is sokkal rosszabb eredményt értek volna el. A levélben azzal érvel, hogy nyíltan nem támadta a pártot, bár befelé sok befolyásos politikusnak jelezte már, hogy az „önfelszámolás útján járnak”. Ehhez szerinte köze van „a kaotikus szervezeti struktúrának, az átkozott alapszabálynak, az állandó méregkeverésnek, a futószalagon ismétlődő puccsoknak, a gyáva, minden konfliktust megúszva alibiző politikátlanságnak”.

Az LMP kifarolt Puzsér Róbert mögül | Magyar Hang

Úgy tűnik, elfogynak a pártok az előválasztásból kifaroló Puzsér Róbert mögül. Az már kiderült, hogy az LMP nem támogatja, de nagy eséllyel a Jobbikkal is megszakad a kapcsolat. Nem támogatja tovább az LMP Puzsér Róbertet - erősítette meg a Magyar Hangnak a Mérce információját a zöldpárt szóvivője.

Az általános bírálat után jött személyesen Csárdi Antal. A publicista arról írt, hogy már az EP-kampány közepén javasolt egy parlamenti vizsgálóbizottságot a „huszonöt éve működő Fidesz-MSZP parkolási maffia ügyében”, ám azt „Csárdi Antal elszabotálta”. – Csárdi Antal a legfőbb felelőse annak, hogy az LMP nem volt képes egységesen és hatékonyan fellépni Budapesten – írta, különös véletlennek nevezve, hogy éppen a politikus „táskahordózója”, Gál József neve merült fel, mint aki megkapná egy baloldallal kötött alku részeként a IX. kerületben a polgármesteri jelöltséget. – Az LMP súlyos morális válságban van, minimális célja most az lehet, hogy a pártban Csárdi Antal működése 2022 tavaszán végre a kivétel legyen, és ne a szabály – tette hozzá, folytatva az általános és személyre szóló kritikát.

A végén azért leírta azt is, hogy sok becsületes ember

politizál az LMP-ben, de „a méregkeverés és az intrika kultúráját kell

felszámolni”, ahogyan azt is, hogy egyetlen vezetőnek sincs becsülete a tagság

előtt.

Az LMP hétfőn jelentette be, hogy nem támogatja a jövőben Puzsér Róbertet, amiért az előzetes megállapodással szemben a publicista nem indul el az ellenzéki előválasztáson. Ezzel az általuk centrumnak nevezett szövetség vélhetően felbomlik, hiszen a Jobbik is nagy eséllyel kifarol az együttműködésből. Puzsér Róbert pedig már a pártok nélkül folytathatja a kampányt. Feltett szándéka, hogy ősszel elinduljon Tarlós Istvánnal szemben a főpolgármesteri posztért, hiába lesz egy előválasztáson győzelmet arató másik ellenzék jelölt is.