HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem jött be e...

Nem jött be eddig Lázár Jánosnak a kastélyüzlet

HIRDETÉS

Ugyan nem volt veszteséges, de gyenge évet zárt tavaly a Lázár János résztulajdonában álló részvénytársaság – tudta meg a 24.hu. Ez az a cég, amelyik a batidai tanyavilágban felépített vadászkastélyt tulajdonolja, és amelyet a volt miniszter és családja földjei szegélyeznek.

HIRDETÉS

Az elsősorban ingatlan-bérbadással foglalkozó Grosswiese Zrt. 16 milliós bevétel mellett csupán 2,4 millió forintos nyereséget termelt tavaly. Ehhez képest több mint 20 millió forintos tartozása van. Tavaly három ember állt a részvénytársaság alkalmazásában, 2017-ben viszont még senkit nem foglalkoztatott a cég.

Két éve még a Délmagyar kérdezett rá Nagyréti Vendégházra, az akkori főtulajdonos Kulik Jenő pedig azt mondta, a kastélyt ezer euróért lehet majd bérelni. „A létesítményt prémium vendégeknek szánják, akiket a tulajdonosok saját kapcsolataikon keresztül érnek el, így a vendégházat nem is fogják nyilvánosan meghirdetni” – közölte Kulik, aki később megvált a részvényei többségétől.

Kis részben – 8 százalékban – Lázár János is bevásárolta magát. Tulajdonos volt még több helyi vendéglátóhely üzemeltetője, valamint egy több száz hektáron gazdálkodó birtokos. Az új tulajdonosok kiléte rejtély, miután egyikük tulajdonrésze sem haladja meg az 50 százalékot, ami a cégnyilvánosságról szóló törvény szerint lehetőséget teremt a háttérben maradásra.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,198lájkolóTetszik
2,691követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ki is volt valójában Darwin?

A nagy természettudós harcosan ellenezte az állatkínzást és a rabszolgaság intézményét, de semmi problémát nem látott a dél-amerikai indiánok elleni háborúkban. Könyvajánló.

Sárkányfogak