HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem jött be e...

Nem jött be eddig Lázár Jánosnak a kastélyüzlet

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ugyan nem volt veszteséges, de gyenge évet zárt tavaly a Lázár János résztulajdonában álló részvénytársaság – tudta meg a 24.hu. Ez az a cég, amelyik a batidai tanyavilágban felépített vadászkastélyt tulajdonolja, és amelyet a volt miniszter és családja földjei szegélyeznek.

Az elsősorban ingatlan-bérbadással foglalkozó Grosswiese Zrt. 16 milliós bevétel mellett csupán 2,4 millió forintos nyereséget termelt tavaly. Ehhez képest több mint 20 millió forintos tartozása van. Tavaly három ember állt a részvénytársaság alkalmazásában, 2017-ben viszont még senkit nem foglalkoztatott a cég.

Két éve még a Délmagyar kérdezett rá Nagyréti Vendégházra, az akkori főtulajdonos Kulik Jenő pedig azt mondta, a kastélyt ezer euróért lehet majd bérelni. „A létesítményt prémium vendégeknek szánják, akiket a tulajdonosok saját kapcsolataikon keresztül érnek el, így a vendégházat nem is fogják nyilvánosan meghirdetni” – közölte Kulik, aki később megvált a részvényei többségétől.

Kis részben – 8 százalékban – Lázár János is bevásárolta magát. Tulajdonos volt még több helyi vendéglátóhely üzemeltetője, valamint egy több száz hektáron gazdálkodó birtokos. Az új tulajdonosok kiléte rejtély, miután egyikük tulajdonrésze sem haladja meg az 50 százalékot, ami a cégnyilvánosságról szóló törvény szerint lehetőséget teremt a háttérben maradásra.  

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,724lájkolóTetszik
3,477követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek