HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jó üzletet kö...

Jó üzletet kötött a magyar állammal a Viking Sigyn üzemeltetője

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Szokatlanul kedvező szerződést kötött a magyar kormánnyal a Hableány katasztrófájában részes Viking Sigyn hajót üzemeltető vállalkozás. A svájci székhelyű Viking River Cruises AG folyami hajózási vállalat 2013 óta részese a magyar hajózási üzletnek, ekkor vette meg a kormány a Mahart PassNave Kft. 51 százalékát a Masped Zrt.-től, s maga mellé emelte a svájci céget – írja a 24.hu.

HIRDETÉS

Már ez is érthetetlen, hiszen a Mahart PassNave jelentős nyereséget termel a dunai kikötők üzemeltetésével, tehát nincs magyarázat, miért volt szüksége az államnak partnerre, de ha mégis, az miért külföldi. Az igazán meglepő viszont az, hogy miután a Viking Cruises néhány héttel az állam után megvette a Mahart PassNave-ból a fennmaradó részt, a hajózási biznisz mindkét oldalán fontos szereplővé vált. Mint a kikötők használója fizeti a busás kikötői díjakat, a másik oldalon viszont a kikötők tulajdonosaként hazautalja a magyar állammal közös cégben keletkezett haszon ráeső részét.

Ezzel jelentős előnybe került a kikötőket használó versenytársakkal szemben. A portál számításai szerint a Viking River Cruises az évek alatt 1,1 milliárd forintnyi osztalékot vitt ki ilyen módon az országból. Legutóbb éppen a hajótragédia előtti napon döntöttek a tavaly termelt egymilliárd forintos nyereségből a svájci cégre eső osztalék hazautalásáról.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.