HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Meghalt Benke...

Meghalt Benke László

HIRDETÉS

Hetvenéves korában elhunyt Benke László – számolt be róla az ATV.hu. Évek óta küzdött betegségekkel, áprilisban pedig ismét kórházba került.

HIRDETÉS

A televíziós műsorával ismertté vált séf 1948. augusztus 21-én született Lajosmizsén. Pályáját a hatvanas évek közepén, a Szabadság Szálló hidegkonyhafőnökeként kezdte, majd séfhelyettes volt a Tihanyi Motelben és a Gundel Étteremben. 1971-ben a Sylvanus Szálló konyhafőnöke, 1972-ben a párizsi Magyar Ház séfje lett. Pár évre rá hazatért, utána pedig 18 évig oktatott a Gundel Károly Vendéglátóipari SzK és SzKI-ben.

Több szakácskönyvet is kiadott, 1996-ban pedig megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíját. Hosszú ideig az ATV-n futott főzős műsora, Laci bácsi néven vált népszerűvé, ugyanakkor sajátos ötletei és gasztronómiai megoldásai miatt bírálat tárgyává is. Saját Youtube-csatornát indított, ahova még egy órája is került fel videó. Mottóját itt is olvashattuk: „sütés-főzés ízletesen, egészségesen, gazdaságosan.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,400lájkolóTetszik
2,540követőKövetés
17,274feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Ne legyél mártír” – erre kérték Brüsszelben Varga Juditot

Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe Varga Judit. Az igazságügyminiszter úgy véli, a hetes cikkely szerinti eljárás a bevándorláspárti liberális elit bosszúja.