HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A külügy hely...

A külügy helyettes államtitkárával találkozott Gruevszki

HIRDETÉS

Joó Istvánnal, a külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkárával találkozott pénteken Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök a 444 melletti lakásban. A földhivatali adatok szerint a lakás két kínai állampolgár tulajdonában van, egyiküket letelepedési kötvényvásárlóként jelölték meg, egy tavaly a 444-nek és a Dirket36-nak elküldött, feladó nélküli levélben – írta szombaton a 444.

HIRDETÉS

A 444 szerkesztősége egy Margit körúti bérházban működik. Pénteken délelőtt a gangon beszélgető munkatársaik azt vették észre, hogy a volt macedón miniszterelnök megy be a közvetlenül mellettük lévő lakásba. Körülbelül egy órát volt bent, amikor pedig kijött, feltettek neki néhány kérdést – melyekre nem válaszolt.

Gruevszkivel két férfi volt, egyikükről nem lehet tudni, hogy kicsoda. A másik viszont először visszaszaladt, amikor a volt macedón miniszterelnök először próbált kimenni a lakásból, de az újságírókba botlott. Aztán miután Gruevszki végül lement, ő maradt a lakásban, de pechére pont akkor indult lefele, amikor a 444 munkatársai visszamentek. Próbálták kérdezgetni magyarul és angolul is, de nem válaszolt.

A 444 szerkesztősége a külügy épületétől néhány perc sétára található, így nem kizárt, hogy ezért szervezték pont ebbe a lakásba a megbeszélést, csak egyszerűen senki sem vette észre, hogy ott van a szerkesztőség.

Gruevszkit az épület előtt egy német rendszámú terepjáró várta benne sofőrrel. A fárfiról készített képen látszik, hogy a vállán valamilyen heveder van, a 444 nemzetbiztonsági világban ismerős forrásai szerint ilyesmivel szoktak fegyvertartásra is alkalmas táskákat rögzíteni civilben, tehát amikor nem látszódhat a fegyver tokja. Az utas oldalon az üvegen pedig volt egy matrica, ami egy műholdas távfelügyeleti rendszer jelzése.

HIRDETÉS

Hogy hogyan sikerült beazonosítani Joó Istvánt, és mit lehet tudni a találkozónak helyt adó lakásról, kiderül a 444 cikkéből.

Gruevszki a magyar diplomácia segítségével, több határon átszökve jutott el Magyarországra még tavaly novemberben, ahol rekordsebességgel, alig egy hét leforgása alatta kapott menedékjogot. A volt miniszterelnök, aki korábban Orbán Viktorral is barátságot kötött azt követően hagyta el hazáját, hogy a helyi hatóságok börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés, a közbeszerzési törvény megszegése, sikkasztás és választásai csalás miatt.

Gruevszkit nemrég az Erzsébet körúton vette észre egy olvasónk.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,443lájkolóTetszik
2,551követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek