HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Ezeknek tény...

„Ezeknek tényleg elgurult a gyógyszerük”

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang június 7-i (2019/23.) számában, pénteken megjelent riportból!

HIRDETÉS

Nem vagyok én Csekonics! – tartja a közmondás, amit olyankor mondanak a műveltek, amikor ész nélküli költekezésre buzdítják őket. Az ember nem is gondolná, mennyire aktuális ez most, amikor az állami tulajdonú Mezőhegyesi Ménesbirtok vezetősége 800 millió forintos közbeszerzést ír ki a birtokon szándékolt beruházások tervezésére. Azon a birtokon, amit Csekonics József (1757–1824) alapított – saját kezdeményezése nyomán – II. József császár 1784-es rendeletére.

Az irat – mármint az európai közbeszerzési rendszerben 2019 május végén megjelent tender – szerint a birtokon termálvizes fürdő, 4 csillagos szálloda, lelátós prémiumlovarda, verseny-kézilabdapálya, két squash- két kosárpálya, edzőterem, fitneszterem, wellnessrészleggel felszerelt konferencia- és rendezvényterem, golfklub és kisvasút is épülne, miközben egyébként az utóbbi hónapokban 70 embert küldtek el a cégtől.

„A ménesbirtok menedzsmentjénél elgurult a gyógyszer. Teljesen elvesztették a realitásérzéküket” – mondta a ménesbirtokot kormánybiztosként felügyelő Lázár János a tervekről. Hozzátette, ennek személyi következményei is lesznek, felmentéseket kezdeményez a menedzsmentben, és azonnali hatállyal visszavonja a kiírt közbeszerzést.

(…)

HIRDETÉS

– Kisvasút? A fiam mondta, biztos Felcsúton lesz a végállomása – viccel félig egy anyuka, aki csak egy kávéra szaladt be az Éva csárdába egy közeli irodából. No de, hogy golfpálya? Olvastam a Facebookon, mit mondott a Lézer Jani, szerintem ezeknek tényleg elgurult a gyógyszerük. Tudod, mi kellene ide? Egy uszoda.

– Elég lenne egy medencécske is – veti közbe a konyhás néni, aki megint kikukucskál.

(…)

– Ezek nem normálisak. Legföljebb majd a Mészáros Lőrinc helikopteren jön golfozni – mondja egy arc már egy másik egységben, sört döntve magába, akkora alkarral, mint a combom. – Tudod, mi kéne ide abból a 800 millióból? Néhány munkahely, mert az itt nincsen.

(…)

A teljes riportot keresse a Magyar Hang június 7-én megjelent 2019/23. számában!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/23. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,577lájkolóTetszik
2,565követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Zsóri Dániel kapta a Puskás Ferenc-díjat

Zsóri Dániel, a Debreceni VSC focistája élete első felnőtt mérkőzésén szerezte a díjnyertes gólt. Lionel Messi lövését előzte meg az FTC elleni ollózása.

Nem gyom, gyógy