HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Marad a helyé...

Marad a helyén Handó Tünde, és még kitüntetést is kapott

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Továbbra is Handó Tünde – Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének felesége – marad az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke, mert az Országgyűlés kormánypárti többsége elvetette a Handóval évek óta vitában lévő Országos Bírói Tanács (OBT) javaslatát az elnök leváltására.

Ezzel szemben a parlamenti szavazást előkészítő igazságügyi bizottság – bár erre nincs jogkörük – kétségbe vonta az OBT törvényességét. Ez egyben azt is jelenti, a testület annak ellenére vette át Handó érvelését, hogy az Igazságügyi Minisztériumnak és a Kúriának sincs kifogása az OBT működése ellen.

Érdekes módon a bizottsági állásfoglalás arról nem beszél, hogy miért tartja törvénytelennek Handó működését az OBT. Azaz, hogy hosszú ideje önkényesen eredménytelenné nyilvánított neki nem tetsző bírói pályázatokat, majd odaültette saját embereit.

Handó Tündét más örömhír is érte. Az ügyészség napján Polt Péter legfőbb ügyész – mások mellett – az Országos Bírói Hivatal elnökét is Pro Cooperatione Emlékéremmel tüntette ki a bírói és az ügyészi szervezet közötti munka közötti építő jellegű együttműködésért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,706lájkolóTetszik
3,476követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor: Újabb nemzeti konzultáció indul, ezúttal a koronavírusról és a gazdasági intézkedésekről

„Engem úgy neveltek, hogy egyértelmű volt: én egy nagy nemzetnek vagyok a gyereke”. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy 2021-ben fantasztikus évünk lehet.

Egyenlőbbek