HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Marad a helyé...

Marad a helyén Handó Tünde, és még kitüntetést is kapott

HIRDETÉS

Továbbra is Handó Tünde – Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének felesége – marad az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke, mert az Országgyűlés kormánypárti többsége elvetette a Handóval évek óta vitában lévő Országos Bírói Tanács (OBT) javaslatát az elnök leváltására.

HIRDETÉS

Ezzel szemben a parlamenti szavazást előkészítő igazságügyi bizottság – bár erre nincs jogkörük – kétségbe vonta az OBT törvényességét. Ez egyben azt is jelenti, a testület annak ellenére vette át Handó érvelését, hogy az Igazságügyi Minisztériumnak és a Kúriának sincs kifogása az OBT működése ellen.

Érdekes módon a bizottsági állásfoglalás arról nem beszél, hogy miért tartja törvénytelennek Handó működését az OBT. Azaz, hogy hosszú ideje önkényesen eredménytelenné nyilvánított neki nem tetsző bírói pályázatokat, majd odaültette saját embereit.

Handó Tündét más örömhír is érte. Az ügyészség napján Polt Péter legfőbb ügyész – mások mellett – az Országos Bírói Hivatal elnökét is Pro Cooperatione Emlékéremmel tüntette ki a bírói és az ügyészi szervezet közötti munka közötti építő jellegű együttműködésért.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,582lájkolóTetszik
2,780követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A „jóságos” rabló

Dönthetett volna Zente és Levente egyedi támogatásáról a szakminisztérium, de maga az Orbán Viktor vezette kormány is.

Ab ávó