HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ősszel mégis ...

Ősszel mégis létrehozzák a közigazgatási bíróságokat?

HIRDETÉS

Nem tett le a közigazgatási bíróságok létrehozásáról a magyar kormány, csak elhalasztotta azt, ősszel ismét az Országgyűlés napirendjére kerül a jogszabály – írja A Népszava kormányzati forrásra hivatkozva.

HIRDETÉS

Ismert, hogy Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter május 30-i bejelentette, a törvényjavaslatot ért nemzetközi bírálatok miatt a kormány határidő nélkül elhalasztja a közigazgatási bírósági rendszer bevezetését. 

Akkor a kormány álláspontjának változását annak tudták be sokan, hogy a Fidesz így akarta jelezni kompromisszumkészségét az Európai Néppárt felé. Őszig a kormánypárt és a pártcsalád viszonyáról szóló egyeztetések már véget érhetnek, azonban ha addig ismét napirendre kerül a közigazgatási bíráskodás ügye, akkor veszélybe kerülhet a Fidesz tagsága, valamint Trócsányi László biztosi posztja is.

A lap informátora szerint a halasztás nem okoz zavart a bíróságok működésében. A közigazgatási bíróságokon való közreműködésre felkért és arról pozitívan nyilatkozó 162 bíró jelentkezés ugyan érvényét vesztette azzal, hogy elhalasztották a törvény tárgyalását, ha azonban ismét az Országgyűlés napirendjére kerül a közigazgatási bíróságokról szóló törvény, ismét nyilatkozniuk kell.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,087lájkolóTetszik
2,178követőKövetés
15,888feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek