15 millió fejében szabadon az ukrán kapitány

15 millió fejében szabadon az ukrán kapitány

(Fotó: Magyar Hang/György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát, és 15 milliós óvadék ellenében szabadon engedték a Viking Sigyn ukrán kapitányát – írja a 24. hu.

A kapitánynak heti két alkalommal személyesen jelentkeznie kell a nyomozóhatóságnál, nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el Budapest területét.

A Hableány kiemelése képekben | Magyar Hang

Hajnali ötkor kezdődött kedden a Hableány kiemelése, körülbelül délután fél kettőre sikerült átemelni arra az uszályra, ami aztán a csepeli kikötőbe szállította. A hetvenéves hajótest bal hátsó oldalán durvábban megsérült, mint várták, így a meglévő négy mellé délelőtt újabb kötélzetet feszítettek a szakemberek a roncs alá.

A Hableány tragédiáját okozó Viking Sigyn szállodahajó kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetésével gyanúsítják.

A Hableány roncsait tegnap emelték ki egy többórás műveletben, a Clark Ádám úszódaru segítségével. A munkálatokról szóló beszámolónkat ITT olvashatja.

Címkék: Hableány, Viking Sigyn