HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Máris felboru...

Máris felborult az ellenzéki összefogás Pécsett, önállóan indul az LMP

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Úgy tűnik, az elsőként beharangozott, teljes ellenzéki összefogás már akkor megszűnt létezni, még mielőtt a közösnek szánt jelöltjeiket bemutatták volna. Korábban a Magyar Hang is megírta azt, amikor Mellár Tamás független országgyűlési képviselő bejelentette, Pécsett megvan a teljes ellenzéki összefogás, így valamennyi körzetben, illetve a polgármesteri székért folytatott küzdelemben egy jelöltet fognak állítani a kormánypárti jelölttel szemben. Mind a 18 körzetben, illetve a városvezetői pozícióért a jelöltek a Mindenki Pécsért mozgalom színeiben indultak volna a május 24-i elképzelések szerint.

HIRDETÉS

Mellár akkor elmondta, éppen ma, azaz június 13-án nevezik majd meg valamennyi indulójukat, így elég idő lett volna arra, hogy megismerje őket a nyilvánosság. A képviselő annyit hozzátett, nem lesz előválasztás a körzetekben, kompromisszumot kell mindenképpen kötniük, és a pártok egyezkedésébe a Mindenki Pécsért mozgalom nem szól bele.

Ebben most már biztos is lehet mindenki, ugyanis kiderült, még a közös jelöltek bemutatása előtt megszűnt az egységes ellenzéki indulás lehetősége a baranyai megyeszékhelyen. Mellár már május 24-én jelezte, a legszélesebb körű ellenzéki összefogás annak ellenére jött létre Pécsett, hogy éppen a polgármesterjelöltben nem volt már akkor sem konszenzus. Péterffy Attilát ugyanis három párt támogatta, míg kettő hallani sem akar róla, és ez lett végül a szakítás oka. Ugyanis ahogy azt az Azonnali megtudta, az LMP erre nem hajlandó, így kilép az összefogásból, és minden önkormányzati körzetben saját jelölteket indítanak, de polgármesterjelöltjük nem valószínű, hogy lesz.

Keresztes László Lóránt, a párt már lemondott társelnöke és pécsi politikusa a portálnak úgy fogalmazott: tulajdonképpen kizárták őket, hiszen vállalhatatlan ultimátumot adtak a baloldali pártok, azaz az ő értelmezésében az MSZP, a DK és a Momentum. Hozzátette, most már a Jobbik is csatlakozott ebbe a baloldali szövetségbe, mert közölték az LMP-vel, hogy ők is beálltak Péterffy Attila polgármesterjelölt mögé. A zöldpárt legfőbb kifogása Péterffy ellen, hogy a Pécsi Hőerőmű korábbi igazgatójaként a jelölt nagyban felelős a mecseki fakivágásokért, így őt az LMP nem támogathatja. Keresztes szerint az egész történetben csak a Mellár Tamás-féle Mindenki Pécsért, és az LMP tartotta végig a szavát, mindenki más legalább hármat fordult a tengelye körül.

HIRDETÉS

– A baloldali pártoknak mégsem volt elég, hogy az LMP hallgatólagosan nem indít senkit Péterffy ellen, hanem most azt mondták: elvárják, hogy formálisan is támogassuk a jelöltet, és az LMP logója is legyen kint a neve mellett. Ez egy vállalhatatlan ultimátum, így tulajdonképpen kizártak minket az együttműködésből. Ezért nem volt más választásunk, mint hogy mind a 18 pécsi önkormányzati kerületben indítsunk képviselőjelölteket, akiknek a személyéről június végén döntünk. Akárcsak arról, hogy lesz-e saját polgármesterjelöltünk. Ha most kellene dönteni, akkor azt mondanám, hogy az utóbbi kérdésben nemleges lesz a válasz – nyilatkozta a lapnak Keresztes László Lóránt.

Arra a kérdésre, hogy ha nem lesz önálló jelöltjük a városvezetői pozícióra, akkor a választóik kizárólag a kormánypártok (Vári Attila), és éppen a párt által elfogadhatatlan Péterffy között dönthetnek, Keresztes azt mondta: a választóikra bízzák a döntést. Ugyanakkor gyorsan hozzátette, ő maga pécsi polgárként egyikőjükre sem szavazna. De arra sem válaszolt konkrétan, hogy önálló indulás esetén hány képviselői helyre számítanak az új pécsi közgyűlésben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,294lájkolóTetszik
3,041követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tisztelet Hodász Andrásnak

Merészelte az igazi krisztusi tanítást hangosan kimondani – a felheccelt „fehér, keresztény, heteró” népeknek. Nem is bocsátották meg neki.