Újabb jobbikos képviselő távozik az Országgyűlésből

Újabb jobbikos képviselő távozik az Országgyűlésből

Kepli Lajos a Parlamentben, országgyűlési képviselői mandátuma átvétele után 2018 májusában (Fotó: Kepli Lajos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszaadom országgyűlési képviselői mandátumom, de továbbra is a Hazámat kívánom szolgálni – közölte csütörtök reggeli Facebook-posztjában Kepli Lajos, a Jobbik parlamenti képviselője.

Mint írta, az októberi önkormányzati választáson Balatonalmádi polgármesteri tisztségéért kíván ringbe szállni. „Városvezetőként a pártpolitikai csatározásoktól független módon, kizárólag a település, valamint az ott élő emberek érdekeit szem előtt tartva szeretnék dolgozni, amennyiben erre a feladatra a helyi lakosok bizalmat szavaznak nekem. Az első lépést ezen az úton most megteszem: június folyamán lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról” – fogalmazott.

Kepli Lajos

Visszaadom országgyűlési képviselői mandátumom, de továbbra is a Hazámat kívánom szolgálni. Az októberi önkormányzati választásokon szeretett városom, Balatonalmádi polgármesteri tisztségéért...

„Azért adom most vissza kilenc évnyi országgyűlési képviselőség után mandátumom, hogy teljes tudásomat és tapasztalatomat pártpolitikától mentesen városom szolgálatába állíthassam. Szándékom komolyságát kívánom hangsúlyozni ily módon” – tette hozzá.

Szerda este már utalt a búcsúra egy bejegyzésben a közösségi oldalán. Akkor ezt írta: „Kilenc éve országgyűlési képviselőként hazám szolgálatában. Egyetlen napját sem bántam meg. Nem vagyont gyűjtögettem, vagy karriert építettem, egyszerűen csak szolgáltam. Ugyanaz az ember vagyok, aki kilenc éve bekerült a Parlamentbe. És maradok a jövőben is, bármit is hozzon. Köszönöm Istenem, hogy lehetőséget adsz nekem megannyi próbatétel formájában a fejlődésre.”

Kepli Lajos listán jutott be az Országgyűlésbe, így mandátuma visszaadása után pártja kijelölheti az utódát.

Balatonalmádi polgármestere jelenleg a Fidesz városi elnöke, Keszey János.

2014-ben 43 százalékos eredménnyel győzött Keszey az önkormányzati választáson, Kepli Lajos akkor már ringbe szállt, két független jelölt kíséretében. A jobbikos politikus 22 százaléknyi szavazattal a harmadik helyen végzett. A részvétel 44 százalékos volt.

A 2019-es EP-választáson 54 százalékos részvétel mellett 54 százalékos eredménnyel végzett az élen a Fidesz–KDNP listája a településen.

Címkék: Jobbik, Kepli Lajos