HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Király Gábor ...

Király Gábor cáfolja, hogy fideszes színekben indulna Szombathelyen

HIRDETÉS

Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy a párt színeiben induljon el a szombathelyi polgármesterségért – számolt be róla a 24.hu. Az értesülést Király környezetéből is megerősítették, végleges döntés viszont még nem született. A magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa nemrég jelentette be visszavonulását a pályáról.

HIRDETÉS

Frissítés: Király Gábor pénteken közleményt jelentetett meg hivatalos oldalán, ebben cáfolta a polgármesterjelöltségéről szóló híreket. Azt írta, hogy megalapozatlan, légből kapott hír jelent meg róla. „Maradok továbbra is a sport elkötelezett híve” – fogalmazott. Azt ugyanakkor nem cáfolta egyértelműen, hogy felkérést kapott a Fidesztől.

A szombathelyi Fidesz régóta keresi az új jelöltet, miután a helyi szervezetet irányító Hende Csaba eltávolodott a várost 2010 óta vezető Puskás Tivadartól. A párt nemrég el is veszítette a közgyűlési többségét, miután Molnár Miklós alpolgármester viszonya a túlóratörvény után végleg megromlott a hatalmon lévőkkel. A helyi Fidesz közvélemény-kutatással igyekezhetett eldönteni, maradjon-e Puskásnál, vagy Illés Károly alpolgármestert, esetleg a fiatal jegyzőt, Balázsy Pétert támogassa.

Szombathelyen az ellenzék közös jelöltje, az Éljen Szombathely! színeiben Nemény András. Ő korábban arról beszélt lapunknak, szerinte a helyi fideszesek csak felülről várják Hende Csaba utasításait. Az Éljen Szombathellyel kapcsolatos hír, hogy a héten bejelentették, hogy a büntetőeljárás alá vont Czeglédy Csaba elindul a régi körzetében az önkormányzati választáson, vele szemben pedig nem indítanak jelöltet. Az érintett körzetben korábban az időközi választáson László Győző nyert, ő most nem fog egyéni képviselőként indulni, helyette az összefogás szimbólumaként a szövetség listájának első helyén kapott helyet – írta meg az ugytudjuk.hu.

„A fideszesek felülről várják Hende Csaba utasításait” | Magyar Hang

Jellemző, hogy bár a helyi Fidesz újra akar tárgyaltatni több kérdést, de egyes javaslatainkat közben elfogadták – erről beszélt a Magyar Hangnak a szombathelyi ellenzék polgármesterjelöltje, Nemény András. A napokban számolt be róla az Úgy Tudjuk, hogy a helyi fideszes polgármester, Puskás Tivadar újratárgyaltatja a közgyűléssel az ellenzéki képviselők által február 28-án elfogadtatott javaslatok egy részét.

Ahogy a 24.hu is említi, a korábbi élsportolók indítása nem ismeretlen a Fidesz részéről sem. Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász 2006 óta vezeti Győrt, míg Pécsen most Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót támogatják. Másoknál is felbukkannak időnként sportolók: Urbán Flóriánt a Jobbik támogatta Újpesten.

HIRDETÉS

A baloldal után a Fidesz is ráfordulhat arra, hogy médiaszemélyiségeket vegyen rá az indulásra. A párt gyöngyösi polgármester-jelöltje például az a Klausmann Viktor lesz, aki annak idején a Szerencsekereket vezette. 2017 után az Echo TV-n vezetett műsor Tudakozó címmel. Korábban egyébként Orbán Viktor volt már a Szerencsekerék vendége, Keleti Györggyel és Mécs Imrével közösen. Orbánért akkor még három gyermeke szorított otthon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,016lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb EU-s terveket bírál a magyar kormány

Magyarország egyetért azzal, hogy új Afrika-stratégiára van szükség, a kérdés ennek a tartalma – mondta Szijjártó.

Koravén demokraták