HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szeméremsértő...

Szeméremsértő a meztelen felsőtest? Tisztázott a rendőrség

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Szeméremsértés vétsége miatt eljárás indult egy meztelen felsőtesttel boltba lépő férfival szemben – közölte még vasárnap a rendőrség honlapján szereplő cikk nyomán az ATV.hu. Előbbi már nem elérhető, utóbbi viszont a napokban kezdett terjedni a Facebookon, hitetlenkedő megjegyzések kíséretében.

A szöveg szerint ugyanis a XII. kerületi Rendőrkapitányság szeméremsértés vétség gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A közzé tett képeken az látható, amint a férfi június 7-én 9 óra körül a XII. kerületi Maros utcában intézi bevásárlását, méghozzá póló nélkül. A felhasználók ezek után arra következtettek, hogy a nyári kánikulában meztelen felsőtesttel közterületen tartózkodni szeméremsértő.

HIRDETÉS

Megkeresésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Csécsi Soma elmondta: nem azzal volt a gond, hogy a férfi fedetlen felsőtesttel bement az üzletbe. Az üzlet előtt viselkedett szeméremsértő módon, ugyanakkor biztonsági felvétel csak arról volt, ahogy már bent vásárol. A rendőr alezredes közlése szerint félreérthető volt a közleményük, viszont miután látták az ATV.hu átvételét, pontosították a cikküket. Azóta azért kellett levenniük, mert a gyanúsítottat előállították. Csécsi Soma kiemelte, hogy a honlapon látott felvétel nem szeméremsértő. Kérdésünkre azt nem kívánta részletezni, mi volt a konkrét cselekmény.

A Btk. szerint „(1) aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából tizennegyedik életévét be nem töltött személy előtt szeméremsértő magatartást tanúsít, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (3) Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki mással szemben olyan szeméremsértő magatartást tanúsít, amely a sértett emberi méltóságát sérti.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,453lájkolóTetszik
3,158követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Koronavírus: Újabb magyar halott, 585 fertőzött

Egy újabb magyar vesztette életét, hatvannal nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Hazudik a Századvég