HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Puzsér: Tarló...

Puzsér: Tarlóst csak a centrumból érdemes leváltani

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Kár volna tagadni, hogy a helyzet nagyon nehéz – ismerte el szombat délelőtt, programbemutatónak nevezett rendezvényén a főpolgármesteri címre pályázó Puzsér Róbert. Az eseményen egyébként szolid show volt, de a részletes elképzeléseket nem lehetett megismerni – az online elérhető –, a publicista inkább általánosságban értékelte a helyzetet. Ráadásul az impulzivitásáról ismert kritikus ezúttal lényegesen higgadtabb volt, papírból olvasta fel nagyjából negyedórás beszédét.

HIRDETÉS

Puzsér Róbert több ok miatt is nehéznek nevezte a helyzetet, egyrészt azért, ahogyan kapcsolata a pártokkal, az LMP-vel és a Jobbikkal alakult. Felidézte, hogy megpróbált politikai centrumot építeni velük, és a mögöttük álló százezrekkel, akik teljesítik a XXI. század minimumát, vagyis nem kérnek sem Orbán Viktorból, sem Gyurcsány Ferencből. Az európai parlamenti választás eredménye ugyanakkor szilánkosra törte elképzeléseit, a terve – mint fogalmazott – még „magzati státuszban abortálódott”.

Puzsér: Októberben találkozunk! | Magyar Hang

Lényegében biztosra vehető, hogy nem vesz részt az ellenzéki előválasztáson Puzsér Róbert. A publicista hétfő reggel ugyanis azt közölte Facebook-oldalán, hogy nem lesz benne ebben az általa bohózatnak nevezett megmérettetésben, hacsak nem változik meg számos dolog a kerületi jelöltségek elosztásától kezdve egészen az előválasztás technikai lebonyolításáig.

A voksolás éjszakáján óriási kudarcot szenvedett LMP ugyanis kihátrált mögüle. Az ugyanakkor hozzátartozik, hogy a zöldpárt ezt éppen Puzsér Róbert viselkedésével magyarázta, hiszen a kritikus a korábbi tervekkel ellentétben kiszállt az előválasztásból. Az LMP lépése után a publicista tisztelettel megköszönte a Jobbik közreműködését és elengedte a kezüket. Ennek ellenére Puzsér Róbert továbbra is szükségét érzi a „kurzusok közti térben egy olyan erőnek, amely a törzsi gyűlölet, a polgárháború, a végletekig feszített oppozíció felett áll”. Mivel a pártokkal nem sikerült, ezúttal a pártok nélkül. Szerényen azzal a hasonlattal élt, hogy „Petőfinek ne lett volna igaza, csak mert a szabadságharc elbukott”?

Puzsér Róbert programbemutatója – Magyar Hang – A Túlélő Magazin

Kitért arra, hogy a jövőben is nyitott a jó ügyek mentén együttműködni, ezért is ment bele korábban az előválasztás előkészítésébe. Ám utólag úgy látja, hogy az a helyzet is kilátástalan volt. – Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc személye bármilyen együttműködést ellehetetlenít, mert oly mértékben megbízhatatlanok még egymással szemben is, hogy értelmetlen velük bármiről is tárgyalni – mondta. Szerinte a helyzet most az, hogy a kormánynak és a parlamenti ellenzéknek mindenhol lesz jelöltje, ám ők, mint civilek, nem tudnak kerületről-kerületre jelölteket állítani.

HIRDETÉS

Tarlós István főpolgármesterről is beszélt, akit következetesen betonembernek nevezett. Egy olyan edzőnek titulálta, aki hiúsága és féltékenysége nyomán kidobja csapatából a játékmestert, mert az újságírók meg a szurkolók azt ünneplik helyette. – A betonembert le kell győzni, de jó eséllyel csak a centrumból lehet legyőzni és ami még fontosabb, csak a centrumból érdemes – fogalmazott.

Ki legyen Tarlós István kihívója? Egymásnak feszültek a jelöltek | Magyar Hang

Puzsér Róbert szerint habár mind a jelenlegi városvezetés, mind pedig a parlamenti ellenzék jóval több pénzzel és médiafelülettel rendelkezik, nekik ezzel szemben idejük van. Ráérnek akár öt, akár tíz év múlva is győzni. Ő ugyanis azt szeretné, ha az elkészült programja megvalósulna. Erre készen is áll, de nem fog „sem ravaszkodni, sem hízelegni, sem kormánybuktatást, sem alapjövedelmet, sem nyilvános akasztást ígérni senkinek”. A víziójuk szerint akkor ért cél, ha a sétáló Budapest elképzelése egy átlagos fővárosinak is referencia lesz. Ha szégyennek érzi, hogy a Lánchídon autók közlekednek, ha belső igénnyé válik az emberre szabott és zöld környezet.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,510lájkolóTetszik
3,046követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Karanténba kerülnek a magyar diákok a koronavírus-veszély miatt

Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután vasárnap este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap délután az MTI-t.

Fake? Gáz!