HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Hogy itt mik...

„Hogy itt mikor lesz rend? Soha, míg élünk” – Dédestapolcsány az árvíz után

HIRDETÉS

Részlet a Magyar Hang június 14-i (2019/24.) számában, pénteken megjelent riportból!

HIRDETÉS

Van még eladó asztal, ne izguljon – mondja az árus, pedig se nem izgulok, se nem akarok vásárolni. Pedig mindent lehet venni. Konyhabútort, kínai nejlonblúzt meg ragacscukrot is a dédestapolcsányi vásárban. Felületesen körbenézve, mintha mi sem történt volna itt, pedig szűk két hete árvíz pusztított a gyönyörű bükki faluban, mi is írtunk róla. A Bán-patak azóta visszahúzódott, de ha valaki éppen nem a permetezőgépéhez keres dűznit a vásárban, vagy az unokájának cicás törülközőt, akkor láthatja, hogy még nagyon nincsen rend.

A kerítéseken száradó szőnyegek, a porták előtt lomtalanításra kitett bútorok, az udvarokon hatalmas, több száz kilós faoszlopok, amelyeket a víz hagyott hátra. És persze hordalék.

Özönvíz mosta el a Bükk egyik legszebb falvát, a polgármester segítséget kér | Magyar Hang

(…)

– És akkor most új szabályozás kell, amelyben, mondjuk, megtiltják, hová nem szabad építkezni? – kérdezem.
– Ez nagyon érdekes dolog – válaszolja a polgármester –, mert éppen mostanában takarította ki az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság a Bán-patak medrét, az árvíz után lett volna az átadása. Még nem volt teljesen készen, de volt egy szakasza, amelyről azt mondták, hogy 100 százalékban elkészült. Hát hogy készülhetett el 100 százalékosan, ha kiöntött belőle a patak? – kérdezi Lukács László. – Azt mondták, nem lehet akkora árkot csinálni, ami elvisz minden vizet, mert mindig jönni fog nagyobb. A víz nagyon sok embernek elvitte a tüzelőjét, nem tudtak rá felkészülni. Szóval nincs értelme szigorítani a szabályozást – összegzi Lukács László.

HIRDETÉS

(…)

Mivel az önkormányzat nem tud megbirkózni az árvíz okozta pénzügyi kihívásokkal, gyűjtést indítottak, a befolyt adományok sorsáról a helyi szociális bizottság dönt majd. Számlaszám: Kulturális, Bűnmegelőzési és Környezetvédelmi Közalapítvány: 61600063-10003231. Külföldről IBAN: HU67-61600063-10003231 BIC-kód: TAKBHUHB

A teljes riportot keresse a Magyar Hang június 14-én megjelent 2019/24. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/24. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,393lájkolóTetszik
2,281követőKövetés
16,152feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Őrület! A pedagógusokon kérik számon visszamenőleg az ingyen almákat…

A NAV kérésére egyre több tankerület írja elő, hogy a hiányzások alapján nézzenek utána az állam által biztosított gyümölcsnek. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökét kérdeztük a témáról.

Selyemzsinór