Augusztusban szavaznak a révfülöpiek a kikötőfejlesztésről

Augusztusban szavaznak a révfülöpiek a kikötőfejlesztésről

Révfülöp, kikötő

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kitűzte Révfülöp Helyi Választási Bizottsága a népszavazást a település központjában található kikötő fejlesztése ügyében. A szavazást augusztus 11-én tartják. A népszavazást egy magánszemély kezdeményezte, miután nem ért egyet a kikötő fejlesztési elképzeléseivel.

A választókorú helyieknek a következő kérdésre kell majd válaszolniuk: „Akarja-e Ön, hogy Révfülöp vízparti központjában, a móló és a futballpálya közötti öblöt az eddigi funkciója helyett teljes területén 133 db vitorláshajó téli-nyári vízen tárolására alkalmas vitorláskikötővé alakítsák át, ehhez a vízbe ív alakú, az ívével a nagymólón is túlnyúló, 180 m hosszúságú, betonoszlopokkal és szádfalakkal megtámasztott, 16.000 m3 terméskövet tartalmazó kőgátat építsenek, a vízfelületre 600 m2 felületen úszó-pontonokat telepítsenek, a téli vízbefagyás ellen a hajókat szivattyús vízcirkuláló csövezetékkel vegyék körül, a parton különböző kikötőszolgáló létesítményeket, köztük a Nádas borozó mellé mobil hajókiemelő darut telepítsenek, a füves partot a hajók oda és elszállítására, ki-be emelésére használják, és kizárólag a vitorláskikötőt használóknak 101 db-os autóparkolót létesítsenek?”

A szükséges aláírásmennyiség annak ellenére gyűlt össze, hogy 2017-ben Kondor Géza polgármester kezdeményezésére a helyi testület szigorította a népszavazás kiírásának feltételeit. 10 százalékról 25 százalékra emelték a népszavazás elrendeléséhez szükséges érvényes aláírások számát. (A rendeletet egyébként tavaly szeptemberben is módosították).