HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újabb távozó ...

Újabb távozó az LMP-ből

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Moldován László, az LMP budapesti elnöke kedd este a Facebook-oldalán bejelentette, hogy kilép a pártjából.

Mint írta, egy-két hónap híján tíz éve, hogy belépett az LMP-be. „Meg akartuk haladni a kétosztatú politikai mezőt, azt gondoltuk, hogy „középről”, zöld pártként, az ökopolitikát felmutatva meg tudunk erősödni annyira (valamiféle harmadik tömböt képezve), hogy le tudjuk váltani a regnáló politikai elitet. Bár a klímaváltozás »ránk rúgta az ajtót«, így sem sikerült. Az EP-választás eredménye alapján elbuktunk. Ugyanott tartunk, mint 10 éve, Gyurcsány vagy Orbán, a fideszes és a DK-s + szocialista pártelit uralja a politikát” – fogalmazott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Azt is írta, hogy „az LMP most elindult az összefogás irányába, Budapesten beáll Gyurcsány mögé (azt remélve, hogy néhány képviselővel még »jelen tud lenni«). Ez nem az én utam, számomra a pártpolitikának vége.”

Hozzátette, nagyon jó embereket ismert meg a pártban, de egyre kevesebben maradtak, akivel egy hullámhosszon van.

HIRDETÉS

Moldován a párt számára 2,18 százaléknyi szavazatot hozó EP-választás után bejelentette lemondását a budapesti elnökségről.

Moldován László 2018 nyarán lett országosan ismert politikus, miután az általa vezetett etikai bizottság az LMP mindkét akkori társelnökét, Hadházy Ákost és Szél Bernadettet is eltiltotta az újabb tisztségek vállalásától, de ugyanígy járt többek között Ungár Péter és Schmuck Erzsébet is. Igaz, Szél Bernadett eltiltása idején már nem Moldován vezette a bizottságot, mivel addigra már őt is eltiltották.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,971lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vasárnap 11-kor jelenti be Gulyás Gergely a járvány miatti változásokat

A miniszterelnök pénteken, szokásos reggeli rádióbejelentkezésében már beszélt arról, hogy kell új korlátozásra számítani.