HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újabb távozó ...

Újabb távozó az LMP-ből

HIRDETÉS

Moldován László, az LMP budapesti elnöke kedd este a Facebook-oldalán bejelentette, hogy kilép a pártjából.

HIRDETÉS

Mint írta, egy-két hónap híján tíz éve, hogy belépett az LMP-be. „Meg akartuk haladni a kétosztatú politikai mezőt, azt gondoltuk, hogy „középről”, zöld pártként, az ökopolitikát felmutatva meg tudunk erősödni annyira (valamiféle harmadik tömböt képezve), hogy le tudjuk váltani a regnáló politikai elitet. Bár a klímaváltozás »ránk rúgta az ajtót«, így sem sikerült. Az EP-választás eredménye alapján elbuktunk. Ugyanott tartunk, mint 10 éve, Gyurcsány vagy Orbán, a fideszes és a DK-s + szocialista pártelit uralja a politikát” – fogalmazott.

Azt is írta, hogy „az LMP most elindult az összefogás irányába, Budapesten beáll Gyurcsány mögé (azt remélve, hogy néhány képviselővel még »jelen tud lenni«). Ez nem az én utam, számomra a pártpolitikának vége.”

Hozzátette, nagyon jó embereket ismert meg a pártban, de egyre kevesebben maradtak, akivel egy hullámhosszon van.

Moldován a párt számára 2,18 százaléknyi szavazatot hozó EP-választás után bejelentette lemondását a budapesti elnökségről.

HIRDETÉS

Moldován László 2018 nyarán lett országosan ismert politikus, miután az általa vezetett etikai bizottság az LMP mindkét akkori társelnökét, Hadházy Ákost és Szél Bernadettet is eltiltotta az újabb tisztségek vállalásától, de ugyanígy járt többek között Ungár Péter és Schmuck Erzsébet is. Igaz, Szél Bernadett eltiltása idején már nem Moldován vezette a bizottságot, mivel addigra már őt is eltiltották.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,708lájkolóTetszik
2,810követőKövetés
18,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Nincs két Fidesz – Magyar Hang-ajánló

Tarlós István-, Péterffy Attila- és Kaláka-interjú, riport az ország egyik legszegényebb településéről. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor: Beleugrik a majom a vízbe

A miniszterelnök szerint Soros György személyesen is meg akarta akadályozni, hogy Várhelyi Olivér uniós biztos legyen.

Járóka