HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hiába jönnek ...

Hiába jönnek az ukránok, az ember- és cigarettacsempészek, mégis rengetegen szavaznak a Fideszre

HIRDETÉS

Részlet a Magyar Hang június 14-i (2019/24.) számában, pénteken megjelent riportból!

HIRDETÉS

Az egymástól úgy másfél kilométerre lévő Hete és Fejércse 1977-ben egyesült, azóta hívják Hetefejércsének az ukrán–magyar határ közelében, különféle csatornák és oldalágak között megbúvó, beregi falut. A település ma úgy fest, hogy könnyen hihetnénk azt, valamikor nevének minden egyes szótagja egy-egy különálló közigazgatási egységet jelölt. Az itteni házak között ugyanis sok helyen hatalmas, üres telkek húzódnak. Némelyiken persze ki lehet venni még egy-egy összeomlott vályogház mementóként megmaradt falát, és megesik az is, hogy egy elgazosodott porta közepén ott virít az Új Széchenyi Tervet hirdető tábla. A település központjában is gyakori látvány, hogy egy takaros ház szomszédja két düledező ingatlan vagy két bevetetlenül hagyott szántó.

Hogy Hetefejércsén pontosan hányan laknak, arra nehéz választ találni. Az éppen zárva tartó kisbolt és a bokáig érő gazos játszótér között megpihenő közmunkásoktól próbálunk eligazítást kérni.

„Itt úgy vagyunk vele, hogy csak a Fidesz” | Magyar Hang

(…)

– Úgy 150-en vagyunk – becsüli a lélekszámot Mező Józsefné a kukának támaszkodva, kezében cigaretta. Csakhogy a választói névjegyzékben 247-en szerepelnek, pedig a falu szétnézve inkább kihaltnak, mind csendesnek tetszik. Később majd kiderül, mi áll az anomália háttérben, de előbb más érdekességek felől érdeklődünk, elsősorban a május 26-ai európai parlamenti választás kapcsán. Ugyan az ország keleti szegletében kevés olyan falut találni, ahol ne ért volna el legalább 60 százalékot a Fidesz–KDNP listája, Hetefejércsén még így is feltűnően kitűnő eredmény született. A hazai átlagnak megfelelő, 42 százalékos részvétel mellett 85 százalék támogatta voksával a kormánypártokat.

HIRDETÉS

Mezőné azt is elmondta, hogy ő is a kormánypártra szavazott.
– Árvízkor segítettek valamennyit, nem mondom, hogy sokat, de segítettek.
– Mikor volt ez? – kérdezem.
– 2001-ben. Azóta persze hazudnak, sem a bérünk, sem a családi pótlék nincs megemelve. Szabolcs el van nyomva, na! – sommáz.

Szóba kerülnek persze a migránsok is. A beszélgetésbe már többen is beszállnak, hiszen mindenki látta a tévében, hogy migránsok eldobálják a vizet és az élelmet. És valami más is előkerül.

(…)

Hogyan lehetnek 247-en a 150 fős falu választó névjegyzéséken? Mi történik az ukrán-magyar határon? Kik költöznek Hetefejércsére? Miért félnek a bevándorlóktól a faluban? A válaszokat keresse a teljes riportban a Magyar Hang június 14-én megjelent 2019/24. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/24. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,108lájkolóTetszik
2,846követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülési fájdalmakkal a kilencnyilasért: pénteken kezdődik a darts legnagyobb ünnepe

Londonban három héten át dobálják a nyilakat a PDC világbajnokságán. A győztes majdnem 200 millió forinttal és egy kínzó hátfájással lesz gazdagabb.