HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Itt vannak Ká...

Itt vannak Kálmán Olga ígéretei

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Bemutatta programját, legalábbis annak egy részét az ellenzéki főpoglármesteri előválasztásra váratlanul, a Demokratikus Koalíció támogatásával bejelentkező Kálmán Olga. A korábbi újságíró-műsorvezető három nagy témát említett, mindháromhoz pedig három-három konkrét vállalást tett. Elmondása szerint az elmúlt időszakban lefolytatott rengeteg beszélgetése alapján alakította ki azt, hogy mihez kezdene városvezetőként.

Elsőként az egészségügyi fejlesztésekről beszélt, mert állítása szerint ezt említették neki a legfontosabb problémaként a budapestiek. Azt vállalta, hogy főpolgármesterként kialakít egy olyan ügyfélközpontot, ahol mindenki 5 percen belül időpontot tud foglalni egy szakorvosi rendelésre. Emellett létrehoz egy olyan éjszakai ügyeleti rendszert, amelynek köszönhetően mindenki számára 15 percen belül elérhető lesz egy éjszakai gyógyszertár. A kerületekhez tartozó ügyeleti ellátást fővárosi kézbe venné és ezzel létrehozna egy olyan rendszert, amelynek köszönhetően 25 percen belül mindenki megtudhatja, hova forduljon, ha valami problémája van, mentőt kell hívnia, ügyeletet, vagy elég csak valamilyen fájdalomcsillapítás.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ki legyen Tarlós István kihívója? Egymásnak feszültek a jelöltek | Magyar Hang

Komolyabb szóváltás és éles különbözőségek helyett inkább sok hasonló elképzelés hangzott el a másfél hét múlva esedékes ellenzéki előválasztás jelöltjeinek első nyilvános vitáján. Az nem derült ki, hogy ellenzéki főpolgármesterként hogyan érvényesítenék akaratukat Orbán Viktorral szemben, de ígéretből így sem volt hiány: több zöldterület, P+R parkolók építése, újabb önkormányzati bérlakások felhúzása, de még a nyilvános illemhelyek számának megsokszorozása is elhangzott.

A közlekedési helyzet volt a másik nagy témakör. Itt azt ígérte, hogy 18 éves korig ingyenessé teszi a BKV-t, hogy az általános- és középiskolások fizetés nélkül utazhassanak. Számításai alapján ez 6 milliárdos bevételkiesést jelent, ennek pótlására pedig „vannak ötletei”, de ezt a kormánynál kell kijárnia. Ennek kapcsán említette azt is, hogy készpénzmentessé tenné a parkolást. – Vége annak, hogy a kerületek játszótere legyen a parkolás – mondta, hozzátéve, hogy a tervei szerint a jövőben csak mobillal lehetne elindítani a várakozási díj kifizetését, ezt pedig megoldhatónak látja. A harmadik vállalása a közlekedés kapcsán úgy hangzott, hogy jövő nyárra klímás lesz a hármas metró, mert nem igaz, hogy ne lehetne a légkondicionálást megoldani a szerelvényekben.

A köztisztaság volt az utolsó nagy téma. Itt azt ígérte, hogy az aluljárókat naponta, az utcákat pedig hetente fel kell majd mosni. A legnagyobb horderejű mondása ebben a kérdésben az volt, hogy havonta 10 BKV-buszt elektromos járműre fog cserélni. – Nem fulladhatunk meg a koszban és a mocsokban – fogalmazott.

HIRDETÉS

Publicus: Karácsony Gergely nyerheti az előválasztást | Magyar Hang

Karácsony Gergelyt 46, Kálmán Olgát 37, Kerpel-Fronius Gábort 26 százalék tartja alkalmasnak főpolgármesternek – állapította meg a Publicus Intézet felmérése, amit a Népszava megbízásából készített. A Publicus felmérése szerint Tarlós Istvánt 48 százalék gondolja alkalmas városvezetőnek. Az ő ismertségét 95, Karácsonyét 91, Kálmán Olgáét pedig 87 százalékosra tették, míg Kerpel-Fronius Gáborét mindössze 57 százalékosra.

Tarlós István főpolgármesterrel a legnagyobb probléma szerinte az, hogy a kormánynak akar megfelelni és nem a budapestieknek. Egy civil városvezetőnek ugyanakkor nincs ilyen függési viszonya, ismét arra utalt, hogy amennyiben ősszel megválasztják, Orbán Viktor neki nem lesz a főnöke. A konkrét érdekérvényesítési lehetőségekről annyit mondott, hogy folyamatos pressziót kell gyakorolni.

Kálmán Olga hirtelen lépett be az előválasztási versenybe, sokak meglepetésére. Hiszen bő két hónappal ezelőtt még arról beszélt a 24.hu-nak adott interjújában, hogy esze ágában sincs ilyen posztra törni, ráadásul Gyurcsány Ferenc is deklarálta, hogy az ő jelöltjük Karácsony Gergely. Ez változott meg nem sokkal az európai parlamenti választások után, a szocialisták és Karácsony Gergely is bizalmi válságról beszélt emiatt. A jelölt azonban erre érdemben nem kívánt reagálni, szerinte a pártoknak nem egymásnak kell üzengetniük. Ráadásul saját magát függetlennek tartja. – Kálmán Olga vagyok, aki meg fogja nyerni reményei szerint az előválasztást – mondta, hozzátéve, hogy bízik abban, hogy ezután a pártok is támogatni fogják.

A korábbi műsorvezető most az MSZP és a Párbeszéd által támogatott Karácsony Gergellyel, illetve a momentumos Kerpel-Fronius Gáborral küzd meg az előválasztáson, amelynek végén kiderül, ki lehet – legalábbis ebből a tömbből – Tarlós István kihívója.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,995lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek