HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyögve-nyelős...

Nyögve-nyelős bűnüldözés Debrecenben

HIRDETÉS

Még ki sem hallgatta rendőrség azt a férfit, aki márciusban egy debreceni koncert után trágár, becsületsértő stílusban szólt oda egy nőnek, majd meg is ütötte ököllel a homlokán. Csaknem három hónapja úgy folyik az eljárás, hogy a bántalmazási ügynek nincs gyanúsítottja, csak sértettje.

HIRDETÉS

Előbb azt akarta rendőrség, hogy a bántalmazott nő könnyű testi sértés miatt magánvádas eljárásban vegyen elégtételt a támadóján, ebben az esetben neki kellett volna bizonyítania a vádat, a nyomozóhatóság kimaradt volna az ügyből. Végül a sértett panaszára alakult közvádassá, garázdasággá az ügy. Azt pedig a rendőrségnek kell kinyomoznia, és nem a sértett, hanem ügyész képviseli a vádat a büntetőperben. Ha egyáltalán kiizzad egy vádemelési javaslatot magából a rendőrség, ha lesz egyáltalán büntetőperes eljárás a dologból.

Úgy tűnik, a rendőrök lassan haladnak az ügy felderítésével. Pedig az áldozat rögzítette okostelefonján az agresszív támadást, orvosi látleletet is csatolt a feljelentéséhez. Utóbbit a rendőrség megküldte egy igazságügyi szakértőnek, aki most szakértői véleményt ír, tanúkat hallgattak meg, köztük egy biztonsági őrt.

Az eddig ismertetett információk alapján ez egy szokványos, egyszerű történet, ami azt is mutathatja, hogy a rendőrség tényleg nagyon leterhelt.

Lássuk hát a történet hátterét, ami talán némi magyarázatot ad arra, miért üldözik a bűnelkövetőt ilyen nyögve-nyelősen a bűnüldözők.

HIRDETÉS

Az egész a berettyóújfalui fórumra mutat vissza

A bántalmazott és a bántalmazó nem az ominózus Majka koncertet követően találkozott először. Egy olyan fórumon ültek egymással szemben Berettyóújfaluban, amit a polgármester vezetett, és ami a városban épülő börtönkórházról szólt. A bántalmazott nő kérdéseket tett fel a polgármesternek, amelyekre nem kapott megnyugtató válaszokat. A nő kérdéseiből az derült ki, hogy nem támogatja a börtönkórház Berettyóújfaluban történő megépítését, mert az intézmény nem zártan fog működni, hanem a városi kórházzal. Mégpedig azért, mert nem rendelkezik majd a rabok teljes ellátásához szükséges műszerekkel, szakorvosokkal, bonyolultabb műtétekhez szükséges technikai és szakmai háttérrel. A „civil” betegeket féltette a börtönbüntetésüket töltő, talán életfogytiglanra elítélt kemény bűnözőkkel való találkozástól, mert ez utóbbiaknak szerinte nem nagyon van félnivalójuk, ezek bármit megtehetnek, ebből a félelemből táplálkozik az az akarata, hogy igyekszik megakadályozni a fellépésével, hogy a városi kórházzal szorosan együttműködő rabkórház létesüljön a szülőhelyén.

A nő egy jobbikos helyi politikus, Gál László mellett ült ezen a tárgyaláson, ahol igen aktív szerepet vállalva felhívhatta magára a szemben ülő férfi figyelmét. Ő nem szólt egy szót sem a vitához, csak figyelt és fotókat készített Varga Beátáról, aki soha nem beszélt a szemben ülő férfival, akiről viszont később kiderült, ő T. Ferenc, a berettyóújfalui HACS tagja, és ott munkaszervezeti vezető. Varga Beáta ezt rendőrségi jegyzőkönyvbe mondta kihallgatásakor. A jegyzőkönyv felvételekor azonban nem kérdezett rá a kihallgató, mi ez a szervezet. A HACS a helyi önkormányzat által felállított „helyi akciócsoport”, amelynek munkaszervezetei vannak.

Így jutunk el a debreceni Főnix csarnokban megtartott koncertig, amelyen Beáta a 13 éves keresztfiával vett részt, majd a műsor végén a ruhatárhoz igyekezetek, a büfé mellett haladtak el, amikor valaki elkezdett ordibálni felé, hogy „piszkos Jobbikos k…rva, sz…pd le Gál Laci f…át”, akkor már tudta, hogy ez neki szól, és felismerte a férfit is.

Mivel azt feltételezte, hogy az ember nem hagyja annyiban, elindította okostelefonján a videót és elkezdte felvenni a további történéseket. „Nézd meg a Jobbikos b…zikat!” – szidalmazta tovább a nőt, és ekkor a mobiltelefon felé ütött, a készülék kiesett a nő kezéből és egy közepes erejű ütés érte a homlokát. Mindez egy 13 éves gyerek jelenlétében zajlott, élete első koncertjén.

A bántalmazott nő a gyerekét is félti

Beátának másnapra dudor nőtt a homlokára, csak azért nem jóval nagyobb, mint ami a látleletben szerepel, mert egész éjjel jegelte. Március 30-án, amikor feljelentést tett, elmondta a rendőrnek, hogy fél T. Ferenctől, mert „agresszív, indulatvezérelt ember”, azt is hozzátette, hogy négyéves gyerekét félti a legjobban. Mivel a támadás is egy 13 éves gyerek jelenlétében zajlott, ezért jó okkal feltételezte, hogy az elkövető legközelebb nem lesz tekintettel a kiskorú gyerekére se. Ráadásul később megtudta, hogy a férfinak korábban már volt ügye a hatósággal agresszív viselkedése miatt.

Varga Beáta a saját védelme érdekében, hogy az ügyet ne lehessen eltussolni, a világhálón a közösségi médiában közzétette a bántalmazásáról készített videót.

HIRDETÉS

Berettyóújfalu polgármestere, Muraközi István írásban kereste fel a nőt, sajnálatát fejezte ki T. Ferenc tettével kapcsolatban.

A nyomozóhatóság az igazságügyi szakértői véleményre vár.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,563lájkolóTetszik
2,564követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Csődbe ment a legrégebbi brit utazási iroda, a Thomas Cook

Fizetésképtelenné vált és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a brit Thomas Cook utazási iroda. A Thomas Cook Csoport magyarországi leányvállalata, a Neckermann Magyarország közölte, gond nélkül folytatja tovább tevékenységét, közvetlen osztrák anyavállalata viszont már csődközeli helyzetről számolt be.