HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mészáros Lőri...

Mészáros Lőrinchez került a Heti Válasz archívuma

HIRDETÉS

Jelenleg is tart a tavaly bezárt Heti Válasz felszámolása, árusítják a cég tárgyi vagyonát, egy leányvállalatot, de ennek részeként értékesítették a Heti Válasz online archívumát, ami 18 évre visszamenőleg őrzi a megjelent a cikkeket. A védjegyet, a kiadói jogát, valamint a valasz.hu domaint 200 ezer forintos minimáláron hirdették meg a kormány által működtetett Elektronikus Értékesítési Rendszerben.

HIRDETÉS

A csomagra természetesen pályázott a hetilap egykori munkatársaiból alakult Válasz Online csapata is, akik a jogokért a minimálárhoz közeli összeget ajánlottak. A lap kiderítette, hogy rajtuk kívül Mészáros Lőrinc két embere tett még ajánlatot. A legmagasabb, 7,9 milliós összeget Benyó Zsuzsanna ajánlotta, aki korábban Simicska Lajos egyik közeli embere és cégvezetője volt és dolgozott a Magyar Nemzet pénzügyi osztályán is. A 2018-as választások után azonban Simicska cégeivel együtt ő is átkerült a Mészáros-birodalomba. A Válasz Online információi szerint máig ő az ügyvezetője a Mészáros-befolyás alá került Pro A és Pro B nevű vagyonkezelő kft.-nek.

Most a Heti Választ szántották be | Magyar Hang

Archívumként marad fenn a Válasz.hu, és megszűnik a hetilap digitális kiadványa is – közölte pénteken a kiadóvállalat. Két hónappal a nyomtatott újság megszűnése után tehát teljesen eltűnik a piacról a 2001-ben létrehozott polgári hetilap. A Heti Választ a HírTV-vel és a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-vel együtt adta át nemrég Nyerges Zsoltnak a korábbi tulajdonos, Simicska Lajos.

A lap információ szerint „Benyó Zsuzsanna egy 61 négyzetméteres pesti lakásba van bejelentve, melyet 2012-ben 7 millió forintos jelzáloggal terheltek meg – vagyis nehezen hihető, hogy saját pénztárcájából vette volna elő a Heti Válasz-jogokért beígért 7,9 milliót.”

Mészáros jobbkeze, a Puskás Akadémia jogi képviselője, Vörös József volt a harmadik pályázó, aki ötmillióért végül meg is szerezte a csomagot, mivel a pályázat eredményhirdetése előtt néhány nappal Benyó visszalépett.

Hogy mi lesz a Heti Válasz archívumának a sorsa, arról nem tudni, de a NER eddigi működését látva, nem elképzelhetetlen, hogy mindent eltünetetnek, ami a Heti Válasz múltját őrzi, vagy átjátsszák az egészet a fideszes médiakonglomerátumot összefogó Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, vagyis a Kesmának.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,202lájkolóTetszik
2,692követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tűnjenek el a hatalmaskodó pártemberek!

A párt felé elkötelezett képviselő nem a település érdekeit helyezi az első helyre, hanem minden döntésénél végigzongorázza azt, hogy mit szólnak hozzá, vagy eleve utasításra dönt.