Mészáros Lőrinchez került a Heti Válasz archívuma

Mészáros Lőrinchez került a Heti Válasz archívuma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelenleg is tart a tavaly bezárt Heti Válasz felszámolása, árusítják a cég tárgyi vagyonát, egy leányvállalatot, de ennek részeként értékesítették a Heti Válasz online archívumát, ami 18 évre visszamenőleg őrzi a megjelent a cikkeket. A védjegyet, a kiadói jogát, valamint a valasz.hu domaint 200 ezer forintos minimáláron hirdették meg a kormány által működtetett Elektronikus Értékesítési Rendszerben.

A csomagra természetesen pályázott a hetilap egykori munkatársaiból alakult Válasz Online csapata is, akik a jogokért a minimálárhoz közeli összeget ajánlottak. A lap kiderítette, hogy rajtuk kívül Mészáros Lőrinc két embere tett még ajánlatot. A legmagasabb, 7,9 milliós összeget Benyó Zsuzsanna ajánlotta, aki korábban Simicska Lajos egyik közeli embere és cégvezetője volt és dolgozott a Magyar Nemzet pénzügyi osztályán is. A 2018-as választások után azonban Simicska cégeivel együtt ő is átkerült a Mészáros-birodalomba. A Válasz Online információi szerint máig ő az ügyvezetője a Mészáros-befolyás alá került Pro A és Pro B nevű vagyonkezelő kft.-nek.

Most a Heti Választ szántották be | Magyar Hang

Archívumként marad fenn a Válasz.hu, és megszűnik a hetilap digitális kiadványa is - közölte pénteken a kiadóvállalat. Két hónappal a nyomtatott újság megszűnése után tehát teljesen eltűnik a piacról a 2001-ben létrehozott polgári hetilap. A Heti Választ a HírTV-vel és a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-vel együtt adta át nemrég Nyerges Zsoltnak a korábbi tulajdonos, Simicska Lajos.

A lap információ szerint „Benyó Zsuzsanna egy 61 négyzetméteres pesti lakásba van bejelentve, melyet 2012-ben 7 millió forintos jelzáloggal terheltek meg – vagyis nehezen hihető, hogy saját pénztárcájából vette volna elő a Heti Válasz-jogokért beígért 7,9 milliót.”

Mészáros jobbkeze, a Puskás Akadémia jogi képviselője, Vörös József volt a harmadik pályázó, aki ötmillióért végül meg is szerezte a csomagot, mivel a pályázat eredményhirdetése előtt néhány nappal Benyó visszalépett.

Hogy mi lesz a Heti Válasz archívumának a sorsa, arról nem tudni, de a NER eddigi működését látva, nem elképzelhetetlen, hogy mindent eltüntetnek, ami a Heti Válasz múltját őrzi, vagy átjátsszák az egészet a fideszes médiakonglomerátumot összefogó Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, vagyis a Kesmának.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.