HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Új, magyar tu...

Új, magyar tulajdonosa van a Gellért Hotelnek

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Néhány nappal ezelőtt állapodott meg egymással a Danubius Hotels Group és az Indotek Group az ingatlan eladásáról,  A Hegedűs Ármin, Sebestyén Artúr és Sterk Izidor által tervezett, és jelenleg műemléki védelem alatt álló szálloda néhány év múlva nyílhat meg luxusszállóként. A munkálatok során az eredeti külső megtartva, de a belső tereket az ötcsillagos minősítésnek megfelelően átalakítva újítanák fel az épületet. A felújítást követően az Indotek Group egy luxus színvonalú nemzetközi hotelláncot kíván megbízni a szálloda működtetésével.

HIRDETÉS

Az elmúlt két évben a Danubius stratégiai partnert, pénzügyi társbefektetőt keresett a felújításhoz, hogy visszaadhassa a Gellért Hotel korábbi dicsőségét. Ez a keresés azonban nem vezetett sikerre. Ettől a folyamattól függetlenül az Indotektől érkezett egy ajánlat a teljes hotel megvásárlására – fogalmazott az eladás kapcsán kiadott közleményben Mark Hennebry, a Danubius Hotels Group igazgatóságának alelnöke.

Az Indotek Group ingatlanfejlesztő cég közlése szerint az eddigieknél színvonalasabb szolgáltatásokkal kívánják a turizmust erősíteni a Gellért Szálló révén. A szerződésben foglaltak szerint az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig továbbra is a Danubius Hotels fogja működtetni a szállodát.

A mostani adásvétel a szálloda napi működését nem érinti közvetlenül, a vendégek fogadása és a foglalások kezelése a megszokott módon folyik tovább. Az eladás a szálloda közvetlen szomszédságában működő Szent Gellért Gyógyfürdőre nem terjed ki, mivel az a Budapest fürdőit kezelő önkormányzati vállalattulajdonába tartozik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,270lájkolóTetszik
3,038követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kövér: a liberálisok ismérve a másság elviselésének képessége

Emlékek a Fidesz „diplomás kommunista" korszakából: a nép-nemzeti ideológia ártalmas, a liberalizmus jó.