HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Új, magyar tu...

Új, magyar tulajdonosa van a Gellért Hotelnek

HIRDETÉS

Néhány nappal ezelőtt állapodott meg egymással a Danubius Hotels Group és az Indotek Group az ingatlan eladásáról,  A Hegedűs Ármin, Sebestyén Artúr és Sterk Izidor által tervezett, és jelenleg műemléki védelem alatt álló szálloda néhány év múlva nyílhat meg luxusszállóként. A munkálatok során az eredeti külső megtartva, de a belső tereket az ötcsillagos minősítésnek megfelelően átalakítva újítanák fel az épületet. A felújítást követően az Indotek Group egy luxus színvonalú nemzetközi hotelláncot kíván megbízni a szálloda működtetésével.

HIRDETÉS

Az elmúlt két évben a Danubius stratégiai partnert, pénzügyi társbefektetőt keresett a felújításhoz, hogy visszaadhassa a Gellért Hotel korábbi dicsőségét. Ez a keresés azonban nem vezetett sikerre. Ettől a folyamattól függetlenül az Indotektől érkezett egy ajánlat a teljes hotel megvásárlására – fogalmazott az eladás kapcsán kiadott közleményben Mark Hennebry, a Danubius Hotels Group igazgatóságának alelnöke.

Az Indotek Group ingatlanfejlesztő cég közlése szerint az eddigieknél színvonalasabb szolgáltatásokkal kívánják a turizmust erősíteni a Gellért Szálló révén. A szerződésben foglaltak szerint az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig továbbra is a Danubius Hotels fogja működtetni a szállodát.

A mostani adásvétel a szálloda napi működését nem érinti közvetlenül, a vendégek fogadása és a foglalások kezelése a megszokott módon folyik tovább. Az eladás a szálloda közvetlen szomszédságában működő Szent Gellért Gyógyfürdőre nem terjed ki, mivel az a Budapest fürdőit kezelő önkormányzati vállalattulajdonába tartozik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,443lájkolóTetszik
2,551követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tisztújítás az orvosi kamarában: Kincses Gyula lesz a kihívója Éger Istvánnak

Az egykori államtitkár, egészségügyi szakértő a szakorvosi bérért vállalná a MOK irányítását, elnöki ciklusa felénél pedig bizalmi szavazást kérne maga ellen.

Nagy magyar botanika