HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Alex Soros: A...

Alex Soros: Alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz

HIRDETÉS

A CEU-t alapító Soros György fia, Alex Soros is beszédet mondott az egyetem diplomaosztóján, nem mellőzve az aktuálpolitikai megnyilvánulásokat sem. A HVG beszámolója szerint angol nyelven úgy fogalmazott, azért vesz részt a rendezvényen, hogy elismerésének adjon hangot a CEU egész közössége számára mindazért, amit ki kellett állniuk.

HIRDETÉS

Többször is utalt a kormánypárti többség által elfogadott lex CEU-ra, azt mondta, hogy hiába állítja a magyar kormány, hogy az egyetem döntése volt a Bécsbe költözés, ez nem igaz. A CEU-t betiltották és elüldözték Magyarországról. Ezt pedig egy átfogó kampány részének nevezte, ami az akadémiai szabadság és más szabadságjogok megtörésére irányul. Itt megemlítette azt is, ami jelenleg a Magyar Tudományos Akadémiával történik.

CEU-rektor: Ha Soros György nem létezne, Orbán Viktor kitalálta volna | Magyar Hang

Orbán Viktornak szüksége van egy ellenségre, hogy mobilizálja támogatóit – erről beszélt a Der Standardnak adott interjújában Michael Ignatieff, a CEU rektora. A HVG.hu szemlézte a beszélgetést, amelyben a rektor úgy fogalmaz a magyar miniszterelnökről, mint aki uralja a magyar politikai színteret, és akart egy ellenséget, amely elég nagynak és veszélyesnek tűnik, hogy harcolhasson ellene.

Alex Soros szerint a CEU virágkorát éli majd Bécsben és szerte a világban, ennek biztosítására feltőkésítik az egyetem alapítványát. Mint fogalmazott, a magyar emberek érdekében folytatott tevékenységüket sem adták fel. – Már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz – mondta.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,413lájkolóTetszik
2,285követőKövetés
16,202feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Márton Anna: a hetedik te magad légy…

A sportág élő legendája állt a magyar érem útjába a budapesti vívó-világbajnokság hatodik napján.

Drájvit