HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Alex Soros: A...

Alex Soros: Alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A CEU-t alapító Soros György fia, Alex Soros is beszédet mondott az egyetem diplomaosztóján, nem mellőzve az aktuálpolitikai megnyilvánulásokat sem. A HVG beszámolója szerint angol nyelven úgy fogalmazott, azért vesz részt a rendezvényen, hogy elismerésének adjon hangot a CEU egész közössége számára mindazért, amit ki kellett állniuk.

Többször is utalt a kormánypárti többség által elfogadott lex CEU-ra, azt mondta, hogy hiába állítja a magyar kormány, hogy az egyetem döntése volt a Bécsbe költözés, ez nem igaz. A CEU-t betiltották és elüldözték Magyarországról. Ezt pedig egy átfogó kampány részének nevezte, ami az akadémiai szabadság és más szabadságjogok megtörésére irányul. Itt megemlítette azt is, ami jelenleg a Magyar Tudományos Akadémiával történik.

CEU-rektor: Ha Soros György nem létezne, Orbán Viktor kitalálta volna | Magyar Hang

Orbán Viktornak szüksége van egy ellenségre, hogy mobilizálja támogatóit – erről beszélt a Der Standardnak adott interjújában Michael Ignatieff, a CEU rektora. A HVG.hu szemlézte a beszélgetést, amelyben a rektor úgy fogalmaz a magyar miniszterelnökről, mint aki uralja a magyar politikai színteret, és akart egy ellenséget, amely elég nagynak és veszélyesnek tűnik, hogy harcolhasson ellene.

Alex Soros szerint a CEU virágkorát éli majd Bécsben és szerte a világban, ennek biztosítására feltőkésítik az egyetem alapítványát. Mint fogalmazott, a magyar emberek érdekében folytatott tevékenységüket sem adták fel. – Már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz – mondta.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,696lájkolóTetszik
3,778követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek