HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Nem fenékig ...

„Nem fenékig tejfel az élet külföldön sem”

HIRDETÉS

Ferenc húsz éve ment dolgozni Amerikába, bejárta a fél világot, jelenleg Németországban él. Itthon is próbálkozott, de balatoni éttermében keserű tapasztalatokkal gazdagodott a munkamorált illetően.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang június 21-i (2019/25.) számában, pénteken megjelent interjúból!

Ferenc nem ma hagyta el Magyarországot. A negyvenes éveiben járó férfi élete majdnem felét külföldön töltötte, közben olykor megpróbált itthon is érvényesülni. Története újabb látlelete annak, vajon miért gondolják sokan a rengeteg nehézség ellenére is, hogy külhonban próbálnak szerencsét.

„Hogy mi lesz a gyerekekkel? Hát, az biztos, hogy osztrákok lesznek” | Magyar Hang

– Húsz évvel ezelőtt csillapíthatatlan vágyat éreztem, hogy kipróbáljam, vajon képes vagyok-e máshol is megélni – kezdi a történetét. – Belevetettem magam a nagyvilágba, és a katonaságtól való leszerelést követően pár héttel máris egy luxushajó gyomrában találtam magam Amerikában. Utólag értékelve ezt az időszakot, fantasztikus érzés volt olyan helyekre eljutnom, amelyeket maximum a híradókból vagy a földrajzi atlaszokból ismertem. Eljutottam a Karib-térségen át egészen Dél-Amerika csücskéig, illetve vissza, Panamán keresztül fel Alaszkába.

„Egy fizetésből itt megélünk, otthon kettőből sem” | Magyar Hang

(…)

HIRDETÉS

Hat évvel ezelőtt a németországi Freilassingba költöztek. A városka nyugodt volt, a lakásuk és az ausztriai munkahely között mindössze 2 kilométer távolsággal, és mivel a régi határt már elbontották, 5–10 perc alatt hazaért a munkahelyéről úgy, hogy közben országot is váltott. Úgy érezte, végre megtalálta azt, amit addigi élete során keresett, aztán beütött a krach, ami gyökeresen megváltoztatott mindent.

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang június 21-én megjelent 2019/25. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/25. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,083lájkolóTetszik
2,842követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek