HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Hazatérve az...

„Hazatérve azzal szembesültem, hogy szertől bódult zombik fetrengenek az utcákon”

HIRDETÉS

Hatéves korától nyomozó akart lenni. Veszélyes területeken dolgozott, a szervezett bűnözés elleni osztály éléről szerelt le. Bátonyterenyére hazatérve ott folytatta, ahol rendőrként abbahagyta – harcot indított a hajdan békés kisvárost megfertőző drog ellen. Orosz István (alias Pityke) sajátos eszközöket használ: térfigyelő kamerák helyett emberekre épít, kommandós edzéseit retorikai gyakorlatokkal vegyíti, és ha kell, időt szakít családterápiára is.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang június 21-i (2019/25.) számában, pénteken megjelent riportból!

(…)

Istvánnal könnyű interjúzni. Percenként csöng a telefonja, intézkedik, ám eközben olyan odaadással fordul felém, mintha csak én léteznék a világon. Pályaválasztását barátja édesapja inspirálta, aki nyomozó volt, és őt kisgyerekként elbűvölte a megjelenése, a modora és Lada gépkocsija, meséli. Megjárta a szakma sűrűjét, foglalkozott hírszerzéssel, ifjúságvédelemmel, életvédelemmel, rablással, szervezett bűnözéssel. … Jelenleg egy piacvezető logisztikai cég tanácsadója, sokat van távol, és itthon megtalálta őt az ügy, amely minden szabad percét leköti.

A jómódú fiatalok is megjelentek a zombik földjén | Magyar Hang

– Idilli, csöndes városkából mentem el, és hazatérve azzal szembesültem, hogy szertől bódult zombik fetrengenek az utcákon. Az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy az általános iskola közvetlen közelében árulták a drogot. Mi nagycsalád vagyunk: az első házasságomból származó lányomnál és fiamnál már unokák születtek, a mostani páromnak a korábbi házasságából van két gyermeke, a közös fiunk tízéves. Valamennyien itt élünk, miattuk és a múltam miatt is szégyelltem volna, ha nem lépek fel a drog ellen. Egyébként a drog nem helyi specialitás, mindenütt jelen van, csak máshol homokba dugják a fejüket. Én meg úgy gondolom, beszélni kell, és cselekedni. Akik egészséges, élhető helyet szeretnének maguknak és a családjuknak, fogjanak össze, és teremtsék meg. De csak üldözni, tiltani valamit – félmegoldás. Nem elég nemet mondani, segítséget is kell nyújtani, például alternatívát felkínálni a szerhasználat helyett

HIRDETÉS

(…)

– Pillanatnyilag öt családnak biztosítunk folyamatos védelmet és segítséget, de a kör bővülhet, hiszen már nagyon sokan vannak a városban és a környező településeken, akik tudnak a munkánkról, tudják, hová fordulhatnak baj esetén.

(…)

Kik fordulnak Istvánhoz? Mivel küzd a drog ellen? Milyen tapasztalatok vannak a kommandós edzésekről? Miért fontos az olvasás? A válaszokat keresse a Magyar Hang június 21-én megjelent 2019/25. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/25. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,563lájkolóTetszik
2,563követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A beteg Zente kezeléséhez szükséges összeg harmada már összejött

Mága Zoltán felhívására több polgármester-jelölt is adakozik a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú kezelésére. Három nap alatt 250 millió forint jött össze, még hiányzik 450 millió.

Vik-tor, Vik-tor!