HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Milliárdokkal...

Milliárdokkal gazdagítja a kormány a kaszinókirályokat

HIRDETÉS

Tavaly 4,6, három év alatt pedig több mint 13 milliárd forintos játékadóról mondott le a kormány – számolt be róla a 24.hu. A törvény úgy szól ugyanis, hogy a kaszinók koncessziós díját teljes egészében le lehet vonni a játékadóból.

HIRDETÉS

A január 20-án elhunyt Andy Vajna érdekeltsége, az LVC Diamond Kft. volt az egyik legnagyobb haszonélvező, miután több mint négymilliárdot engedtek el számára. Annak idején a filmügyi biztos megszerezte mind az öt fővárosi koncessziót, a kedvezményt pedig az is növelte, hogy a producer egy cégbe vonta össze a kaszinóit. 2018-ban emiatt bár 3,7 milliárddal nőtt a nettó árbevétel, játékadóból mégis 760 millióval kevesebbet kellett befizetni, mint egy évvel korábban.

A tavalyi évben mind a tíz magyarországi kaszinóban emelkedett az árbevétel, egy kivétel esetében pedig az adózott eredmény is. Tavaly ráadásul mindannyian kicsit nagyobb kedvezményt kaptak, mint 2017-ben.

Tavaly a kaszinók összesen 38,7 milliárdos bevételt hoztak, a nyereség pedig meghaladta a 11 milliárd forintot, miközben alig 4 milliárdos játékadót fizettek be. Az adózott eredmény így közel 3 milliárddal több volt, mint a megelőző évben.

Szima Gábor debreceni és nyíregyházi érdekeltségei bár a 2017-esnél alacsonyabb, 420 milliós adózott eredményt értek el tavaly, de az elmúlt három évben 670 milliót így is spóroltak játékadón. Az árbevétel növekedésével viszont náluk nőtt a befizetendő játékadó is, ami mutatja, hogy jóval előnytelenebb helyzetben vannak a 10 milliárdos árbevételt el nem érő vidéki kaszinók.

HIRDETÉS

A néhai Andy Vajna kaszinóinak viszont nincs miért panaszkodniuk. Tavaly például összesen 12,2 milliárd forint osztalékot hoztak a tulajdonos Las Vegas Casino Zrt.-nek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,107lájkolóTetszik
2,843követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Havi 900 ezerért ad tanácsot Baranyi Krisztinának Ferencváros korábbi SZDSZ-es polgármestere

Szüksége van Gegesy Ferenc tapasztalatára, amíg nem érzi biztonságban magát – mondta el a kerület vezetője, Baranyi Krisztina.