HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Milliárdokkal...

Milliárdokkal gazdagítja a kormány a kaszinókirályokat

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Tavaly 4,6, három év alatt pedig több mint 13 milliárd forintos játékadóról mondott le a kormány – számolt be róla a 24.hu. A törvény úgy szól ugyanis, hogy a kaszinók koncessziós díját teljes egészében le lehet vonni a játékadóból.

HIRDETÉS

A január 20-án elhunyt Andy Vajna érdekeltsége, az LVC Diamond Kft. volt az egyik legnagyobb haszonélvező, miután több mint négymilliárdot engedtek el számára. Annak idején a filmügyi biztos megszerezte mind az öt fővárosi koncessziót, a kedvezményt pedig az is növelte, hogy a producer egy cégbe vonta össze a kaszinóit. 2018-ban emiatt bár 3,7 milliárddal nőtt a nettó árbevétel, játékadóból mégis 760 millióval kevesebbet kellett befizetni, mint egy évvel korábban.

A tavalyi évben mind a tíz magyarországi kaszinóban emelkedett az árbevétel, egy kivétel esetében pedig az adózott eredmény is. Tavaly ráadásul mindannyian kicsit nagyobb kedvezményt kaptak, mint 2017-ben.

Tavaly a kaszinók összesen 38,7 milliárdos bevételt hoztak, a nyereség pedig meghaladta a 11 milliárd forintot, miközben alig 4 milliárdos játékadót fizettek be. Az adózott eredmény így közel 3 milliárddal több volt, mint a megelőző évben.

HIRDETÉS

Szima Gábor debreceni és nyíregyházi érdekeltségei bár a 2017-esnél alacsonyabb, 420 milliós adózott eredményt értek el tavaly, de az elmúlt három évben 670 milliót így is spóroltak játékadón. Az árbevétel növekedésével viszont náluk nőtt a befizetendő játékadó is, ami mutatja, hogy jóval előnytelenebb helyzetben vannak a 10 milliárdos árbevételt el nem érő vidéki kaszinók.

A néhai Andy Vajna kaszinóinak viszont nincs miért panaszkodniuk. Tavaly például összesen 12,2 milliárd forint osztalékot hoztak a tulajdonos Las Vegas Casino Zrt.-nek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,463lájkolóTetszik
3,045követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A használt, kidobásra ítélt matracokkal menekültek millióit lehetne etetni

Ideje lenne kormányzati támogatást is adni a földön kívüli létformák kutatására; a briteknél 2050-ig kivezeteik a gázfűtést; kísérleti temetkezési típus csökkentheti a széndioxid-kibocsátást – e heti tudományos lapszemlénk.

Kampányszünet?