HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újbudán önáll...

Újbudán önállóan állna rajthoz ősszel az LMP?

HIRDETÉS

A fővárosban zajló ellenzéki egyeztetések közben a nyilvánosság előtt is belengette az önálló indulás lehetőségét az LMP újbudai vezetője. A zöldpárt ügyvezetője szerint ugyanakkor erről nincs döntés, lesznek még tárgyalások.

HIRDETÉS

Az LMP Újbudán önállóan készül az őszi önkormányzati választásokra – ezt Facebook-oldalán jelentette be a zöldpárt területi vezetője. Kreitler-Sas Máté leírta, hogy zajlottak tárgyalások a baloldallal – konkrétan az MSZP-vel, a Párbeszéddel, a Demokratikus Koalícióval és a Momentummal –, de szerinte “ezek a pártok nem a Fideszt akarják leváltani, hanem a saját pozíciójukat akarják csak erősíteni”.

A kerületi politikus állítása szerint egyetlen, nyerhetetlen önkormányzati képviselői körzeti helyet ajánlottak fel nekik Újbudán, és még azt is meg akarták szabni, hogy ott ki induljon az LMP-től. Márpedig ez azt jelentené – mint írta –, hogy nem lenne Újbudán zöld képviselő. – Ezért egyetlen lehetőségünk maradt, hogy önállóan küzdünk meg a választók bizalmáért, és reménykedünk benne, hogy a Zöld-Újbuda programunkat a jövőben is képviselni tudjuk a helyi döntéshozásban – írta Kreitler-Sas Máté.

A végén azért hozzáteszi azt is, hogy korrekt feltételek mentén továbbra is nyitottak az együttműködésre, de a zsarolást és a fenyegetést nem fogadják el. Vagyis mintha az önálló indulásról szóló elképzelés még nem lenne teljesen végleges. Az LMP-s politikus megjegyzi azt is, hogy nyitottak a Sétáló Budapest irányába is, ez Puzsér Róbert csapata, amellyel a párt már elvileg nem működik együtt.

A baloldal és a Momentum megállapodott Budapesten a polgármesterjelöltekben | Magyar Hang

Felosztotta egymás között az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Momentum a fővárosi kerületeket, vagyis eldöntötték, hogy hol és kit fognak indítani közösen a polgármesteri posztért. Az LMP és a Jobbik ebből kimaradt, de a zöldpárt csatlakozásáról még nem tettek le, van is még olyan kerület, amelyet felajánlanának nekik.

Ez még nem egy végleges döntés – közölte a Magyar Hang megkeresésére az LMP ügyvezetője. Kanász-Nagy Máté tudomása szerint valóban nem fogadta el a kerületi szervezetük a baloldal ajánlatát, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne később megegyezés. Tudomása szerint ugyanis van nyitottság a további egyeztetésekre.

HIRDETÉS

A baloldal pártjai és a Momentum már áprilisban bejelentették, hogy megállapodtak Budapesten, lényegében felosztották egymás között, hogy kik indulnak a polgármesteri és az önkormányzati képviselői posztokért. Később a tárgyalásokba bekapcsolódott az LMP és a Jobbik is, bár az európai parlamenti választáson elszenvedett kudarcuk után igen kétséges, hogy érdemi pozíciókat remélhetnének.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,708lájkolóTetszik
2,810követőKövetés
18,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Nincs két Fidesz – Magyar Hang-ajánló

Tarlós István-, Péterffy Attila- és Kaláka-interjú, riport az ország egyik legszegényebb településéről. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor: Beleugrik a majom a vízbe

A miniszterelnök szerint Soros György személyesen is meg akarta akadályozni, hogy Várhelyi Olivér uniós biztos legyen.

Járóka