HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Álhír terjesz...

Álhír terjesztésével vádolja Schmidt Mária a Magyar Nemzetet

HIRDETÉS

Valótlan az a Magyar Nemzet 2019. június 26-i lapszámának 12. oldalán, valamint a lap online felületén ugyanezen a napon megjelent, és számos sajtótermék által átvett hír, amely szerint a XXI. Század Intézet az áruházak vasárnapi nyitvatartásáról felmérést végez – írja a magyarnarancs.hu a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKTTKK) közleményére hivatkozva.

HIRDETÉS

A KKTTKK alá tartozó XXI. Század Intézet nem végez és eddig sem végzett közvélemény-kutatást, írják. Schmidt Máriáék így zárják a közleményt: „a valótlan híresztelés könnyen elkerülhető, az álhír terjesztése pedig megakadályozható lett volna, ha az értesüléssel kapcsolatban a sajtótermékek megkeresték volna Intézetünket”.

A hír előzménye, hogy a Magyar Nemzet szerdán arról írt, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának ülésén a munkaadói oldalt képviselő szervezetek egyhangúlag támogatták, hogy a piac szereplői tárgyalják az áruházak vasárnapi nyitvatartásának rövidítését. „A piac és a lakosság véleményének reprezentatív felmérését a XXI. Század Intézet végzi majd”, olvasható a cikkben.

A Magyar Nemzet-cikkre a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége is reagált: „semmilyen elkötelezettségünkről, sem támogatásunkról nem biztosítottuk a vasárnapi nyitva tartás bármilyen módosítására vonatkozó javaslatot, így arról értelemszerűen egységes állásfoglalás sem született az ülésen”.

Schmidt Máriát már korábban is bírálta a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványba (Kesma) összevont, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője, Liszkay Gábor tényleges irányítása alatt álló kormánymédia. Korábban az általa az alapítványnak leadott, új vezetést kapott Figyelő hetilap plakátokon üzent a Terror Háza vezetőjének, a lap korábbi tulajdonosának a következő felirattal: „listák nélkül”.

HIRDETÉS

Az üzenettel arra utaltak, hogy a Figyelő visszatér gazdasági gyökereihez, mert a Schmidt Mária által kinevezett vezetés alatt jelentősen esett a lap példányszáma. Legkínosabb produkciója az volt a lapnak, amikor számos magyar tudósról közöltek listát, akiket Soros-zsoldosoknak neveztek. Ebben az ügyben éppen egy hónappal ezelőtt vesztette el a lap azt a pert, amelyben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviselte civilek indítottak ellene. A döntés értelmében sérti a civilek személyiségi jogait, hogy az ország ellenségeként megjelölt Soros György zsoldosainak nevezte őket a Figyelő. Az ítélet szerint a sértettek számára fél-fél millió forintot kell fizetnie a lapnak, és egy teljes oldalon lehozni a bírósági ítéletet.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,400lájkolóTetszik
2,540követőKövetés
17,274feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Ne legyél mártír” – erre kérték Brüsszelben Varga Juditot

Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe Varga Judit. Az igazságügyminiszter úgy véli, a hetes cikkely szerinti eljárás a bevándorláspárti liberális elit bosszúja.