HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Válságtanácsk...

Válságtanácskozást hívtak össze a kormányablakok miatt

HIRDETÉS

Annyira leterheltek a kormányablakok a fővárosban, hogy van, ahol már reggel lezárják a sorszámosztást. Másutt a biztonsági őr hívja fel a figyelmet, hogy a reggel kért sorszámmal csak délután 3-4 órakor kerülhet ügyintézőhöz az ügyfél – írja a hvg.hu.

HIRDETÉS

A portál információi szerint a gondot már a Miniszterelnökség is érzékelte, bár egy héttel ezelőtt – miután karbantartásra hivatkozva bezárt a Keleti- és a Nyugati-pályaudvari kormányablak – még tagadták, hogy létszámhiánnyal küszködik a rendszer. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár keddre állítólag a kormányhivatalokat vezető húsz kormánymegbízottat és a 29 fővárosi kerületi kormányhivatal vezetőjét is összehívta egy válságtanácskozásra, hogy megtárgyalják, hogyan lehetne enyhíteni a drámai mértékű munkaerőhiányon.

Ma már szó sincs arról, hogy mindenki a lakóhelyéhez legközelebb, XXI. századi körülmények között intézheti ügyeit, ahogy azt a rendszer indításakor ígérték.

A gyors megoldás az átcsoportosítás lehetne, de mégsem az, mert nemcsak a kormányablakoknál, hanem a kormányhivatalok egyéb osztályain, például gyámügyi, földhivatali, építéshatósági és engedélyezési területen is óriási az emberhiány. Abban ugyanakkor egyetértés van, nem kell egy regimentnyi embert áthelyezni: már kormányablakonként 1-2 plusz dolgozó beállítása nagyságrendi ugrást jelenthetne.

Január elsejétől emellett egy sor, ma még bonyolult és körülményes eljárás egyszerűsítésével enyhítene a kormány a területen dolgozók munkaterhén, hosszabb távon pedig bevezetnék az „online kormányablakot”, amellyel az ügyintézéshez – legyen szó akár igazolványkészítésről – nem kell majd személyesen megjelenni. Utóbbi biztonsági- és informatikai megoldásain a HVG információi szerint már hónapok óta dolgozik a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ), és kísérleti jelleggel jövő év vége felé tervezik bevezetni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,708lájkolóTetszik
2,810követőKövetés
18,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Nincs két Fidesz – Magyar Hang-ajánló

Tarlós István-, Péterffy Attila- és Kaláka-interjú, riport az ország egyik legszegényebb településéről. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor: Beleugrik a majom a vízbe

A miniszterelnök szerint Soros György személyesen is meg akarta akadályozni, hogy Várhelyi Olivér uniós biztos legyen.

Járóka