HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A jegybanki a...

A jegybanki alapítványok cége is éppen időben dobbantott az NHB-től

HIRDETÉS

Néhány nappal azelőtt nyitott új bankszámlát az MNB-alapítványok Kecskeméten egyetemi kampuszt építő cége, hogy a jegybank korlátozásokat vezetett be addigi számlavezetőjénél, a Növekedési Hitelbanknál (NHB) – írja a Hvg.hu a kecsup.hu-ra hivatkozva. Ismert, később összeomlott az NHB.

HIRDETÉS

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Alapítványainak cége. Számláját korábban az NHB-nál és a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB banknál vezette. A cég azonban 2018. december 6-án azonban új bankszámlát nyitott a Gránit Banknál. Egyébként éppen ezen a napon hagyta ott az NHB-t összesen 17 olyan cég is, amely Matolcsy György jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz köthető. December 18-án az NHB likviditási gondok miatt korlátozó intézkedéseket vezetett be, idén márciusban pedig a bank végelszámolását is elrendelte.

A hvg emlékeztet: az NHB 2018 novemberében és decemberében összesen 12,5 milliárd forint betétet fizetett ki az ügyfeleinek, ami „jelentősen megterhelte” a likviditását – erősítette meg az NHB utolsó beszámolójában.

A szóban forgó Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. építi Kecskeméten az alapítványok Neumann Jánosról elkeresztelt egyetemének kampuszát 13,1 milliárd forintból. Emellett több jel utal rá, hogy vezető szerepet tölt be a projektben Szemerey Tamás unokatestvére (Matolcsy György másod-unokatestvére), Szemerey Szabolcs.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,400lájkolóTetszik
2,540követőKövetés
17,274feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Ne legyél mártír” – erre kérték Brüsszelben Varga Juditot

Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe Varga Judit. Az igazságügyminiszter úgy véli, a hetes cikkely szerinti eljárás a bevándorláspárti liberális elit bosszúja.