HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Falubővítés T...

Falubővítés Tiszaszigeten és Újszentivánon: szerbek a statisztikában, munkásszálló a gazban

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang június 28-i (2019/26.) számában, pénteken megjelent riportból!

HIRDETÉS

Tiszasziget és Újszentiván szinte összeér. Ez a két dél-csongrádi falu olyan közel van egymáshoz, hogy az egyiknek a határából minimális nyaknyújtogatással át is lehet látni a másikba, a köztük lévő távolságot pedig gyalogosan is meg lehet tenni néhány perc alatt. Sőt, a szerb határ sincs messze innen, ezért aztán utat is vajdasági településekkel közösen építenek, a jószomszédság jegyében.

(…)

– A hatvanas években úgy hat óra kellett, hogy eljussunk az országnak ebből a feléből a másikba. Ma is ugyanennyi idő kell ehhez, ám most már hat óra alatt akár külföldre is mehet az ember – ezt kapom válaszul egy névtelenséget kérő nyilatkozótól, mikor az elvándorlók úti célja felől érdeklődöm. Ezért szűkülnek hát egyre Újszentiván és Tiszasziget közösségi terei is. Viszont a létszám papíron így is bővül mindkét településen, méghozzá olyan ütemben, hogy arra még a Szegedi Járási Ügyészség is felfigyelt. Közleményük szerint az történt, hogy „2012 és 2015 között román és szerb lakóhelyű, honosított magyar állampolgárok jelentkeztek be a két Csongrád megyei település ingatlanaiba, miközben ténylegesen nem éltek ott. A cselekményekben részt vett a két település polgármestere, valamint két önkormányzati dolgozó is.”

HIRDETÉS
Székesfehérváron sorra alakítanak át ingatlanokat az ukrán vendégmunkásoknak | Magyar Hang

(…)

Újszentivánon nemcsak fiktív migránsok vannak, többen tarnak attól, hogy igazi, hús-vér gazdasági bevándorlók is érkeznek. Ezúttal nem szírek és afgánok, hanem szerbek, albánok, törökök mongolok, ukránok. A falu határában ugyanis munkásszálló létesült.

(…)

A teljes riportot keresse a Magyar Hang június 28-án megjelent 2019/26. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/26. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,541lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.