HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Falubővítés T...

Falubővítés Tiszaszigeten és Újszentivánon: szerbek a statisztikában, munkásszálló a gazban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang június 28-i (2019/26.) számában, pénteken megjelent riportból!

Tiszasziget és Újszentiván szinte összeér. Ez a két dél-csongrádi falu olyan közel van egymáshoz, hogy az egyiknek a határából minimális nyaknyújtogatással át is lehet látni a másikba, a köztük lévő távolságot pedig gyalogosan is meg lehet tenni néhány perc alatt. Sőt, a szerb határ sincs messze innen, ezért aztán utat is vajdasági településekkel közösen építenek, a jószomszédság jegyében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

(…)

– A hatvanas években úgy hat óra kellett, hogy eljussunk az országnak ebből a feléből a másikba. Ma is ugyanennyi idő kell ehhez, ám most már hat óra alatt akár külföldre is mehet az ember – ezt kapom válaszul egy névtelenséget kérő nyilatkozótól, mikor az elvándorlók úti célja felől érdeklődöm. Ezért szűkülnek hát egyre Újszentiván és Tiszasziget közösségi terei is. Viszont a létszám papíron így is bővül mindkét településen, méghozzá olyan ütemben, hogy arra még a Szegedi Járási Ügyészség is felfigyelt. Közleményük szerint az történt, hogy „2012 és 2015 között román és szerb lakóhelyű, honosított magyar állampolgárok jelentkeztek be a két Csongrád megyei település ingatlanaiba, miközben ténylegesen nem éltek ott. A cselekményekben részt vett a két település polgármestere, valamint két önkormányzati dolgozó is.”

HIRDETÉS
Székesfehérváron sorra alakítanak át ingatlanokat az ukrán vendégmunkásoknak | Magyar Hang

(…)

Újszentivánon nemcsak fiktív migránsok vannak, többen tarnak attól, hogy igazi, hús-vér gazdasági bevándorlók is érkeznek. Ezúttal nem szírek és afgánok, hanem szerbek, albánok, törökök mongolok, ukránok. A falu határában ugyanis munkásszálló létesült.

(…)

HIRDETÉS

A teljes riportot keresse a Magyar Hang június 28-án megjelent 2019/26. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/26. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,963lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek