HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Háromszorosár...

Háromszorosára emelik a médiahatóság elnökének fizetését, havi négymillió fölött fog keresni

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Piaci körülmények között elképzelhetetlen mértékű fizetésemelést javasol az Országgyűlés – kormánypárti többségű – törvényalkotási bizottsága a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetőinek – szúrta ki a parlament honlapjára felkerült javaslatot a 24.hu. Az indoklás egyszerű és tömör: időszerűvé vált az érintettek illetményének rendezése.

A javaslat szerint az NMHH-t vezető Karas Monika bére ezzel havi négymillió forintra nőne augusztustól. Eddigi vagyonnyilatkozatában még valamivel kevesebb mint 1,3 milliós fizetés szerepelt, az új bére így háromszorosa lenne a réginek. A számítás módja pedig a következő: a jegybankelnök (jelenleg havi ötmilliós) bérének 80 százaléka. Az elnök emellett miniszteri juttatásokra jogosult, ez a hivatali lakástól a személyes gépkocsihasználatig terjed. Karas Monika a médiatanács elnökeként további 400 ezer forint tiszteletdíjra számíthat, a médiatanács tagjai pedig – akiket egytől egyig a Fidesz jelölt a tisztségre – fejenként havi 1,6 millió forintra.

HIRDETÉS

Az NMHH-elnök fizetésével együtt a médiahatóság főigazgatójáét is jelentősen emelnék, Aranyosné Börcs Janka az elnök fizetésének 60 százalékára lesz jogosult a javaslat alapján, ez havi 2,4 millió forintnak felel meg.

A fizetésemelést is tartalmazó javaslatot a médiatörvény módosításához nyújtották be. Hétfőn délután még vitáznak róla röviden a parlamenti képviselők, kedden pedig már el is fogadhatják. Kétharmados törvényről van szó, de ez egyáltalán nem akadály a kormánypártoknak, hiszen rendelkeznek ekkora többséggel az Országgyűlésben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,648lájkolóTetszik
3,166követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek