HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kövér László ...

Kövér László nyugtatót kért Kunhalmi Ágnesnek

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ismét „sziporkázott” Kövér László házelnök a parlamentben. Az ellenzéknek gyakran be-beszólogat, most Kunhalmi Ágnes, illetve Szabó Tímea kapott tőle. A szocialista politikusnak nyugtatót kért, a Párbeszéd társelnökének pedig azt javasolta, hogy forduljon szakemberhez, mert segítségre szorul.

Bekövetkezett az önök rémálma – így vezette fel az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában Szabó Tímea, hogy párttársa, Karácsony Gergely nyerte a fővárosi előválasztást. Arra hivatkozott, hogy összeállt az ellenzék, és a Fidesz is pontosan tudja, hogy így tudják „elkergetni Tarlós Istvánt”. Erre Dömötör Csaba, a – Rogán Antal vezette – Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt, aki hosszan ekézte Karácsony Gergelyt, az előválasztást pedig baloldali marakodásnak nevezte.

HIRDETÉS

Karácsony Gergely győzött az ellenzéki előválasztáson | Magyar Hang

Az ellenzéki előválasztás hivatalos végeredményét hat óra után jelentették be. Magyar György, a Civil Választási Bizottság vezetője mellett Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor foglalt helyet az asztalnál. – Elsősorban a demokrácia győzött, másodsorban azok a szavazók, akik elmentek. Valamint a három jelölt is nyert.

Ezúttal azonban mégsem az államtitkár volt, aki legkeményebben szólt oda. Kövér László házelnök ugyanis megelégelte, hogy Dömötör Csaba felszólalása alatt Szabó Tímea folyamatosan bekiabált. A politikust egy olyan felnőttnek nevezte, aki „nem képes megfelelni az iskolaérettség követelményének”, mert egyfolytában kiabál. – Ez komoly problémára utal, forduljon szakszerű segítségért, mert rászorul – mondta.

Nem a Párbeszéd politikusa volt az egyetlen, akihez volt egy-két „jó szava”. Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes bekiabálásait sem tolerálta, neki azonban „csak” egy pohár vizet és egy nyugtatót kért. Arra azért „megkérte” még, hogy „ne kezdjék el az őrületet már megint”.

Egészségügy a fókuszban

A Semmelweis-nap alkalmából több képviselő is az egészségügy helyzetét hozta fel. A jobbikos Lukács László György arról beszélt, hogy több pénz kellene a szektorba, javítani kellene a munkakörülményeket és az átláthatóságot is meg kellene teremteni. – A dolgozók és a betegek is ilyenkor 30-35 fokban vannak bent a kórházban – mondta, sorolva még a különféle gondokat az alulfinanszírozottságtól kezdve az épületek állapotáig. A képviselő szerint a megoldáshoz egy politika felett álló egészségügyi minimum kialakítására lenne szükség.

HIRDETÉS

Rétvári Bence kezdésnek „orvos-exportőrnek” neve az előtte felszólalót, majd azzal bírálta, hogy a Jobbik már aláírt korábban egy egészségügyi minimumprogramot, mások mellett a Kétfarkú Kutyapárttal. A dokumentumot pedig úgy mutatta be, mint ami forráskivonásról, leépítésről és a piac bevonásáról szól.

Az MSZP-s Korózs Lajos is az egészségügyről beszélt, fejet hajtva például az elhunyt érsebész előtt. Neki is Rétvári Bence válaszolt és szokásos módon a 2010 előtti időszakkal jött, amikor – mint mondta – 600 milliárdot kivontak az egészségügyből.

Ki a felelős a devizahitelesekért?

A DK-s Varju László tűrhetetlennek nevezte, hogy hetente 60-80 család kerül utcára, és a devizahitelezés elterjedéséért a Fidesz-kormányt okolta. Tudatos forintgyengítésről beszélt és arról, hogy míg 2010-ben 190 forint volt egy svájci frank, ma már 290. – Úgy csinálnak mint az a majom, ami nem akar meghallani semmit, nem akar meglátni semmit és nem is beszél – utalt arra, hogy szerinte a kormány nem foglalkozik a témával.

Már van olyan devizahiteles, aki jogerősen pert nyert | Magyar Hang

Jogerősen érvénytelenné nyilvánított egy devizahitel-szerződést hétfőn a Fővárosi Ítélőtábla, mert a pénzintézet nem adott megfelelő tájékoztatást az adósnak arról, hogy az árfolyamváltozás jelentősen növelheti a tartozását és a törlesztőrészletek összegét – értesült a 24.hu. A portál kulcsfontosságúnak nevezi az ítéletet, hiszen így az adós éppen a legnagyobb terhet jelentő árfolyamváltozás okozta költségektől, vagy azok legnagyobb részétől szabadul meg.

Völner Pál államtitkár folytatta a személyeskedést, mert – mint mondta – nem tudta eldönteni, hogy az amnézia vagy a demagógia volt-e nagyobb arányban jelen a DK-s képviselő felszólalásában. A múlt felhánytorgatásán túl hosszan sorolta, hogy mennyi mindent tettek eddig a bajba került devizahitelesekért, ám most a bíróságokon a sor, akik egyedileg vizsgálnak ügyeket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,774lájkolóTetszik
3,173követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A kevélység – A Fidesz és Orbán hét főbűne, 1. rész

2020-ra eljutottunk oda, hogy Orbán Viktor a Nyugat–Kelet-tengelyen teljes sikerrel mosta át a magyarok, de különösen a Fideszt támogató magyarok agyát.

Ahogy lehet