Nyíregyházán is megvan a közös ellenzéki jelölt

Nyíregyházán is megvan a közös ellenzéki jelölt

Lengyel Máté, Lövei Csaba és Jeszenszki András az együttműködés bejelentésén. (Fotó: Jeszenszki András Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP-s Jeszenszki András lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje Nyíregyházán – ezt hétfő délután jelentették be. Az együttműködésben benne van minden párt: az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, illetve a Mindenki Magyarországa is.

A Szabolcsi Hír tudósítása szerint Lövei Csaba független önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy Nyíregyházán új politikai kultúrára van szükség. – Nem ígérjük, hogy minden gond mindenki számára egyszerre megoldódik, de ígérünk felszabadultabb, egészségesebb légkörű Nyíregyházát – mondta.

Jeszenszki András Facebook oldalán leszögezte, hogy egy várost vezetni nem egyszemélyes feladat. – A politikai tisztesség úgy kívánja, hogy a csapat tagjait előre, még a választások előtt megnevezzük, ezért a szövetség Lengyel Mátét (Jobbik) jelöli alpolgármester-jelöltnek – közölte.

Iskolaigazgató indul Kriza Ákos ellen Miskolcon | Magyar Hang

Elfogadtam a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület felkérését, hogy ősszel polgármesterjelöltként induljak Miskolcon az önkormányzati választáson - jelentette be hétfőn Veres Pál, a helyi Földes Ferenc Gimnázium igazgatója. „Nem volt könnyű döntés, hiszen harminchárom éve tanítok, huszonkét éve vezetem a Földes Ferenc Gimnáziumot, az iskolával sok-sok sikert értünk el közösen.

A polgármesterjelölt példaértékűnek nevezte az összefogást, egy olyan csapattal, amelynek tagjai „már bizonyítottak a képviselő-testületben, a közéletben, a civil szférában és a munka világában”. – Ez az a csapat, amelynek tagjai képviselik a keresztény értékeket, ugyanakkor a baloldali szolidaritást is, a fiatalos lendületet, töretlenül elítélik a korrupció valamennyi formáját, elkötelezettek a környezet védelme iránt, tisztelik az önálló véleményt és az idősebbek tisztességes, áldozatos, több generációs munkáját, példamutatását – írta.

Nyíregyházán

2014-ben a Fidesz-KDNP színeiben Kovács Ferenc 47,3 százalékkal

nyerte meg a városvezetői posztot. Az akkori baloldali összefogás

indulója 30, míg a jobbikos jelölt 10 százalékot kapott. A

legutóbbi európai parlamenti választás már inkább adhat okot az

ellenzéknek a bizakodásra, akkor ugyanis a Fidesz-KDNP és a

mostani együttműködésben részt vevő pártok összesen egyaránt

46-46 százalékot értek el.

Nemcsak Nyíregyházán, hanem Miskolcon is éppen hétfőn jelentették be, hogy megvan az ellenzéki polgármesterjelölt.