HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kilencen hagy...

Kilencen hagyták ott a Mi Hazánkat az EP-választása óta

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A korábbi három kilépő után más is ott hagyta a Mi Hazánkat – írja a Népszava. A lap a balatonfüredi Kiss Tamást és az ajkai Sikos Zsoltot említette, ám utóbbi politikus ezt cáfolta.

Sikos Zsolt a Magyar Hanghoz is eljuttatta Facebook-posztját, amelyben egyértelműen leszögezi, hogy nem lépett ki a pártból. – Még csak most kezdjük el a munkát igazán – írta, hozzátéve, hogy vitás ügyek mindig is lesznek, ezeken túl kell lépni. Azt írta, hogy a „kezdeti apró nehézségek ellenére” jó helyen van, és második családjaként tekint a Mi Hazánkra.

A Népszava megkereste Árgyelán János pártigazgatót, aki azt közölte, hogy a május 26-i EP-választás óta kilenc fő távozott. Ebből Ferenczi Gábort, Orbán Imrét és a Szabó Ákost sorolta a „meghatározó, vezető személyiségek közé”, utóbbi nagykátai elnök, a Mi Hazánk ifjúsági tagozatának egyik alapítója. A lap megjegyzi, hogy ő tavaly szükségét érezte annak, hogy a nyilas hatalomátvétel évfordulóján tiszteletét fejezze ki Szálasi Ferenc iránt.

Meghatározó emberek hagyták ott a Mi Hazánkat | Magyar Hang

A hétvégén egyszerre három, meghatározónak számító politikus, illetve területi vezető lépett ki a Mi Hazánk Mozgalomból – tudta meg az Alfahír. A párt országos alelnöke és egyik alapítója, volt országgyűlési képviselő és Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor a Facebookon jelentette be a kilépését.

Néhány hete derült ki, hogy három meghatározó politikus, köztük az egyik alapító is kilépett a Jobbikból kiszakadt, Toroczkai László által vezetett Mi Hazánkból. Egyikük volt Ferenczi Gábor, országos alelnök, volt országgyűlési képviselő és Devecser polgármestere. Szintén elhagyta a Mi Hazánkat Orbán Imre, aki a párt pápai szervezetének elnöke és képviselője a Veszprém Megyei Önkormányzatban, valamint Bartha Barna, a párt ceglédi vezetője. Orbán Imre a Népszavának arról beszélt, hogy a Mi Hazánk környékén feltűntek ugyanazok a „szarkeverők”, akikből már a jobbikos időkben is elege volt. „A zsidózáson, a buzizáson, a cigányozáson és a gyűlöletkeltésen kívül semmi másra nem képesek” – mondta.

HIRDETÉS

Orbán Imre szerint például a „cigánybűnözés” kifejezést túlságosan általánosítónak és megbélyegzőnek tartja, helyette – indítványozta – jobb lenne például azt használni, hogy „idősek kárára elkövetett bűncselekmények”, bár szerinte is foglalkozni kell a kérdéssel. A másik gondja az, hogy erre nem lehet egy párt politikáját építeni, „ennél több kell”.

Ugyancsak a napokban derült ki, hogy a párt bajai szervezete egy Facebook-posztban igyekezett toborozni. A 444.hu szúrta ki a rendhagyó hirdetést, miszerint keresnek Bajáról és környékéről „hazafias érzelmű, a Mi Hazánk Mozgalom elveit magáénak érző embereket tagnak, szimpatizánsnak, önkormányzati képviselő jelöltnek!”. A párt sajtóosztálya akkor azt közölte, hogy ez nem egy előre egyeztetett felhívás volt, ahhoz, hogy valaki a Mi Hazánk önkormányzati képviselőjévé válhasson több szintű jóváhagyás is szükséges.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,479követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Paraziták és galandférgek – Houellebecq és Lévy könyvéről

Houellebecq és Lévy kitárgyalnak mindent a szüleiktől kezdve az algériai szegénységen és Baudelaire megítélésén át egészen az iszlamizmusig, Nietzschéig és a francia történelemig.