HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gulyás Márton...

Gulyás Márton: Keményen ledolgozom a kirótt büntetésem

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Fővárosi Törvényszék meghozta jogerős ítéletét, amely alapján az idő múlására hivatkozva csökkentette Gulyás Márton és Varga Gergő elsőfokon kapott büntetését, amiért 2017-ben egy tüntetésen festékkel dobták meg Áder János köztársasági elnök rezidenciáját, a Sándor-palotát. Gulyás az eredetileg kirótt 300 helyett 220, míg Varga 200 helyett 80 óra közmunkát kell hogy elvégezzen.

Gulyás Márton: Be kell lépni egy pártba | Magyar Hang

Nem arról kellene beszélni, hogy az ellenzéki pártok mit csinálnak rosszul, hanem ha nekünk, állampolgároknak nem tetszik, amit tesznek, akkor be kell lépni, és belülről változtatni – erről is beszélt a Magyar Hangnak Gulyás Márton. A politikai aktivista maga is ezzel a dilemmával küzd a tavalyi választások óta.

„Természetesen kész tervem van arra, miként fogom keményen ledolgozni a rám rótt 220 órát, eszemben sincs ezt ellébecolni. Már a tárgyaláson azt kértem a bírótól, hogy adjon lehetőséget arra, hogy a büntetésemet Tiszavasváriban töltsem le, de azt válaszolta, ennek eldöntése nem az ő kompetenciája, majd jelezzem ezt a kérésemet a kijelölt kapcsolattartó tisztemnek” – mondta el lapunknak Gulyás Márton.

HIRDETÉS

Az aktivista szerint ez az ügy nagyon nehéz helyzetbe hozta őt, hiszen az ítélet szerint másfél hónapra kivonja őt a keresőképes munkából. Ráadásul perköltség címén 618 220 forintot is ki kell fizetniük Vargával közösen.

Kiengedték Gulyás Mártont a rendőrségről | Magyar Hang

Gulyás Márton ellenzéki aktivista ellen még péntek délután adott ki elfogatóparancsot a bíróság, mert nem jelent meg egy februári tárgyaláson. Gulyás ezután feladta magát a rendőrségen. Ma 11 órakor kezdődött a meghallgatása, ami után elengedték – írja a Mérce.hu.

„Egyikünk sem rendelkezik ekkora összeggel, amit nélkülözni tudnánk, így indítunk egy közösségi gyűjtést, hogy ezt a pénzt ki tudjuk majd fizetni” – árulta el Gulyás Márton, aki hozzátette, a most következő ítélkezési szünet miatt vélhetően majd ősszel tudja elkezdeni a büntetése letöltését.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,453lájkolóTetszik
3,158követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ausztriában is vannak viták a személyes adatok kiadásáról

Kötelező lesz az üzletekben a maszk viselése, a mobiltelefonok adatainak követése is felvetődött nyugati szomszédunknál, ahol a környező országok közül a legsúlyosabb a járványhelyzet.

Hazudik a Századvég