HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megszületett ...

Megszületett a hatpárti megállapodás a fővárosban

HIRDETÉS

Nem személyi kérdések vannak a fókuszban, nekünk a tartalom a fontos – erről beszélt a pénteki, hatpárti ellenzéki sajtótájékoztatón az MSZP politikusa, Molnár Zsolt. Szerinte ha voltak is konfliktusok, a közös cél ezt elfedi. Molnár kijelentette, a főváros egészéhez hasonlóan előválasztás lesz Ferencvárosban is, aki pedig ezt megnyeri, azt az ellenzéki pártok támogatni fogják.

HIRDETÉS

A Demokratikus Koalíció képviselője, Gy. Németh Erzsébet jó szívvel ajánlotta minden budapestinek Karácsonyi Gergelyt. A DK-nak az is fontos volt, hogy minden kerületben legyen megállapodás, Molnár Zsolthoz hasonlóan pedig ő is úgy látja, hogy ez nem pozíciókról szól.

A momentumos Hajnal Miklós kiemelte, a megállapodás rengeteg alázatot követelt minden részről. Ilyen volt szerinte, hogy a Momentum lemondott a jelölés jogáról Soroksáron, és a közös jelölt ott Bereczki Miklós lesz. Pikó András indulásának is örül, az előválasztáson pedig a párt Jancsó Andreát fogja indítani. Bereczki András tavaly a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje volt.

A jobbikos Bencsik János szerint azt kellett eldönteniük, a visszaépülő egypártrendszert vagy a többpártrendszert támogatják. Úgy látja, a fő törésvonal nem a bal- és jobboldal, hanem az önkényuralom kiszolgálói és ellenzői között van. Bízik benne, hogy Soroksáron és a többi kerületben is valódi változás lesz.

Magyar narancs – az ellenzéki előválasztásról | Magyar Hang

Úgy nézett az egyszeri fideszes politikus, propagandista a fővárosi előválasztásra, ahogy Sztálin nézhetett Potsdamban Churchillre és úgy általában a britekre. 1945 nyarán a legyőzött Németország szívében tárgyaltak a szövetséges hatalmak Európa második világháború utáni sorsáról. A szovjet diktátor állítólag értetlenséggel vegyes lenézéssel szemlélte, amikor a találkozó idején tartott brit választás nyomán a vesztes Churchill hazautazott, és átadta helyét az új, munkáspárti miniszterelnöknek, Clement Attlee-nek.

Kanász-Nagy Máté nyitott kérdésnek nevezte a IX. kerületét, ezt szerinte még meg kell oldani. Az LMP azért is csatlakozik, mert egy markáns zöld programot szeretne megvalósítani Budapesten.

HIRDETÉS

Kérdésre válaszolva Karácsony Gergely elmondta, a következő napokban derülhet ki, mikor lesz a ferencvárosi előválasztás. A főpolgármester-jelölt a maga részéről mind a két jelöltet, Jancsó Andreát és Baranyi Krisztinát is tudja támogatni. Szerinte mivel politikai konszenzus nem alakult ki, ezért a ferencvárosiakra kell bízni a döntést. Molnár Zsolt szerint az sem kizárható, hogy nem csak két jelölt fog indulni. Gy. Németh úgy fogalmazott, hogy az előválasztás győztesét támogatják majd. A Jobbik a Momentum jelöltjeként rajthoz álló Jancsót, az LMP a párt helyi szervezete által ajánlott Baranyi Krisztinát javasolja.

Puzsér: Tarlóst csak a centrumból érdemes leváltani | Magyar Hang

Kár volna tagadni, hogy a helyzet nagyon nehéz – ismerte el szombat délelőtt, programbemutatónak nevezett rendezvényén a főpolgármesteri címre pályázó Puzsér Róbert. Az eseményen egyébként szolid show volt, de a részletes elképzeléseket nem lehetett megismerni – az online elérhető -, a publicista inkább általánosságban értékelte a helyzetet.

A sajtótájékoztató vége felé Molnár Zsolt megemlékezett Horn Gyuláról, aki ma 87 éve született.

Karácsony Gergelynél rákérdeztek Puzsér Róbert személyére is, de a főpolgármester-jelölt úgy vélte, „Puzsér Róbert ellenzéki szavazatokat nem tud elvinni, mert nem ellenzéki jelölt.” Karácsony úgy véli, miután Puzsér nem indult az előválasztáson, kiiratkozott az ellenzéki jelöltek közül.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,115lájkolóTetszik
2,844követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Karácsony a Főkert vezetőjét is menesztheti, különös pályázaton keresik az utódját

Kevesebb mint egy hetet adtak a jelentkezésre, és két nap alatt eldönthetik, hogy ki vezesse a fővárosi céget. A szakma képviselői politikai kinevezéstől tartanak.

Egy ujjal se