Havi 60 ezret fizetnének „polgári értékeket valló” cikkekért egyetemistáknak

Havi 60 ezret fizetnének „polgári értékeket valló” cikkekért egyetemistáknak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Érdekes pályázati kiírás jelent meg pénteken a kormányközeli médiaholding, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány több megyei lapjában, így a szoljon.hu portálon is, amelyet a 444 szúrt ki: „polgári értékeket valló” egyetemistákat keresnek, akik ennek szellemében online és nyomtatott publikációkat, véleménycikkeket írnak és jelentetnek meg, hallgatótársaik körében közösségszervező feladatokat látnak el, valamint rendezvények szervezésében működnek közre.

A tizenhat egyetemen, 18 és 25 év közöttieknek meghirdetett pályázat augusztus elseje és december 31. között havi 60 ezer forintot ígér ezért a fiataloknak. Külön pikáns, hogy ugyan július 5-én jelent meg, pályázni mindössze július 7-ig, azaz vasárnapig lehet.

A témák, amelyekkel jelentkezni lehet, közül kettő – ahogy a hvg.hu írja – éppenséggel a Fidesz számára fontos kampányüzenettel bír (Brüsszel elleni harc, Paks II.):

• Az egyén szabadsága vagy a közösség érdeke fontosabb?
• Helyettesíthető-e az atomenergia más energiaforrásokkal?
• Hogyan látod az Európai Unió jövőjét az elkövetkezendő tíz évben?

Az önkéntes alkalmi propagandistáknak új szervezeti hálót is alapítanak Fúzió Hallgatói Közösségek néven – jegyzi meg a 444.

A programot a Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány szervezi és finanszírozza, amelyet Ágh Péter, a Fidelitas elnöke hozott létre 2012-ben, annak kuratóriumi első elnöke Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere volt, a szervezet pedig a Lendvay utcai Fidesz-székházba van bejegyezve.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.