HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kisöpörték Va...

Kisöpörték Vajna cégét, 1,3 milliárd forintot kapott az örököse

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Eddig azt hitte mindenki, hogy miután Andy Vajna fő vagyonkezelő cégét, az AV Investments Kft.-t nem sokkal halála előtt az amerikai Cinergi Picture Entertainment Inc. alá szervezte be, a filmmogul öröksége végül az Egyesült Államokba vándorol majd ki. Nos, a G7.hu kiderítette, hogy a  másfél tucat céget tartalmazó, köztük az állami koncessziók miatt elképesztően nyereséges – 2018-ban 12 milliárdnyi osztalékot fizető – kaszinókat, a Rádió 1-et, és a Nobu éttermet tartalmazó Kft, amely az adatok alapján összesen 25 millió dollárt, mintegy 7 milliárd forintot ér, tavaly összesen 1,3 milliárd forint osztalékot fizetett ki. Mégpedig az alábbiak szerint: „A Vajna András György által 2018. évben felvett osztalékelőleg (…) Vajna András Györgyöt, illetve az örökösét illeti meg.”

HIRDETÉS

Miután az osztalék kifizetése megtörtént, ez akár azt is jelenti, hogy szinte kisöpörték a teljes vagyonkezelőt, igaz, az nem került még nyilvánosságra, vajon kihez kerülhetett a fent nevezett összeg. A gazdasági portál szerint egyébként az is elképzelhető, hogy az egykori filmügyi kormánybiztos egyszerűen kettéosztotta a vagyonát, és a Vajna által kijelölt örökös megkapta az 1,3 milliárd forintos osztalékot, míg a vagyon másik, körülbelül 5,7 milliárd forintot érő része a Cinergihez kerül, melynek tulajdonosa akár ismeretlen is maradhat a tulajdonosi háló kialakítása miatt. Ugyanis az amerikai céget olyan államban jegyezték be, amely lehetőséget ad az ilyen anonimitásra.

És ha ez így marad, vélhetően sosem fogja a nyilvánosság megismerni sem az örökös, sem pedig a Cinergi tulajdonosának személyét.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

34,961lájkolóTetszik
3,144követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Itt az operatív törzs napi sajtótájékoztatója – kövesse percről percre!

Ahogy minden nap, ezúttal is sajtótájékoztatót tart az operatív törzs. A szokásoknak megfelelően lapunk ezúttal is küldött kérdéseket a testületnek, eddig azonban egyszer sem reagáltak. Mindjárt kiderül, hogy ezúttal válaszra méltatnak-e.