HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kollégánk, Lu...

Kollégánk, Lukács Csaba nyerte el májusban a Minőségi Újságírásért Díjat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Újabb elismerés érte lapunkat, ugyanis azt követően, hogy a Magyar Hang kapta a 2018-as Népszabadság-díjat – amelyet a megszüntetett lap munkatársait összegyűjtő Népszabadság Egyesület alapított, és minden évben a szólás- és sajtószabadságért legtöbbet tett személy vagy szervezet kapja meg –, ezúttal egyéni díjban részesült lapunk.

Lapigazgatónk, Lukács Csaba elnyerte a májusi Minőségi Újságírásért Díjat a Magyar Hangban megjelent cikkével, illetve sorozatával, melyben arról rántotta le a leplet, hogy milyen trükkel ugrotta át az EP-választásokon a küszöböt az RMDSZ. A zsűri – Both Vilmos, Dudás Gergely, Nyáry Krisztián, Pistyur Veronika, Sonnevend Júlia, Veiszer Alinda és Weyer Balázs – Lukács cikkében a komoly tényfeltárói munka mellett azt is értékelte, hogy képes volt arra, hogy port kavarjon, az RMDSZ küszöbátlépése a megjelenést követően sok ideig komoly téma maradt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
Megvan a trükk – így juthatott be az RMDSZ | Magyar Hang

A hétfős zsűri minden hónapban külön értékel három másik cikket is, májusban Lukács Csaba mellett rendhagyó módon négyet emeltek ki: Kolozsi Ádám (Index) nyugat-magyarországi igázókról szóló cikksorozatát; Pető Péter (24.hu) alapos, informatív cikkét, mely azt térképezi fel, hogyan keresnek titokban bizonyos orvosok a kórházi gyógyszerkísérleteken; Domschitz Mátyás (Index) írását arról, hogyan kezdik el az egyházi iskolák átvenni a magániskolák szerepét az állami támogatások miatt; valamint Nyilas Gergely és Szilágyi Máté (Index) videóját, mely azt mutatja meg, hogyan vélekednek a helyiek a migrációról Anglia legbrexitesebb városában, Bostonban.

A májusi elismeréssel egy időben hozták nyilvánosságra az áprilisi díjazottakat is. A fődíjat Gergely Márton a Hvg.hu-n megjelent cikke nyerte. A Fidesz gyilkos kampánygépet csinált a Facebookból, és most retteg, hogy elveszíti című írásában a Facebook és a hazai választások közötti kapcsolatot boncolgatta.

HIRDETÉS
Román szavazatok az RMDSZ-re: az elemzés külső irányítást mutat | Magyar Hang

Kiemelték Stubnya Bence (Index) munkáját, melyben közérthetően cáfolja Matolcsy György MNB-elnök és Patai Mihály MNB-alelnök a magyar gazdaság helyzetével kapcsolatos nyilatkozatait; Zsilák Szilvia (Abcúg) Ő még rosszabb, mint a többi cigány, ő intézetis cigány címmel megjelent figyelemfelkeltő cikkét a gyermekotthonban nevelkedő diákok helyzetéről; valamint Simor Dániel, Szilli Tamás, Nagy Roland és Somogyi Péter kétrészes, látványos videósorozatát az üresen kongó, elhagyatott magyarországi gyárakról. Negyedikként ugyancsak elismerték Gulyás Márton Rablópártok című, másfél órás filmjét is, melyben annak járt utána, kik állnak a sajtóban csak kamupártokként elhíresült rablópártok mögött.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,938lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek