Bejelentették az ellenzéki jelöltet Debrecenben, de nem állt be mögé mindenki

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jobbikos Kőszeghy Ábelt indítja a Jobbik, az LMP és a Momentum a fideszes Papp Lászlóval szemben a debreceni polgármester-választáson – közölte keddi sajtótájékoztatóján a három párt. Az már korábban kiderült, hogy az MSZP-val és a DK-val nem tudnak dűlőre jutni, ezért döntöttek a hárompárti jelöltállítás mellett.

Kőszeghy Ábel a legfontosabb programpontjának a kertségi fejlesztéseket nevezte, de a közlekedési feltételek javítása, a parkosítás és a bérlakásprogram is a céljai között szerepel. A jelölt arról is beszélt, hogy a hárompárti szövetség nyitott, bármelyik párt vagy civil szervezet csatlakozhat hozzájuk. A képviselőjelölti listát később hozzák nyilvánosságra. Jelezte: az MSZP-vel és a DK-val "zátonyra futottak" a tárgyalások, további egyeztetéseknek a két parlamenti párt helyi szervezeteivel nem látják értelmét.

Mándi László, a Momentum debreceni elnöke szerint a jelölt mellett szól kilencéves önkormányzati képviselői gyakorlata, frakcióvezetői és pénzügy bizottsági elnöki munkája.

Kőszeghy Ábel már 2014-ben is megmérette magát a most is induló Papp Lászlóval szemben jobbikosként, akkor a voskok 15 százalékát szerezte meg, míg a fideszes jelöltet 56 százalékos szavazati aránnyal polgármesternek választották a debreceniek.