HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A liberális E...

A liberális EP-frakció elutasítja a fideszeseket

HIRDETÉS

Szakbizottsági elnökként és alelnökként sem fog szívesen látni fideszes politikusokat a liberális Renew Europe – tudatta közleményében a frakció. Az Emmanuel Macronhoz kötődő szövetség keddi ülésén döntött úgy, hogy a lengyel Jog és Igazságosság (PiS), valamint a Fidesz jelöltjeit sem fogja megszavazni.

HIRDETÉS

Dacian Cioloş román frakcióvezető az indoklásában úgy fogalmazott: a Renew Europe az európai értékek mentén jött létre, támogatja a demokráciát és a jogállamiságot is. A politikus arra hivatkozott, hogy a 7-es cikkely szerinti eljárás alá tartozó országok kormányzó pártjairól van szó.

Donáth Anna momentumos EP-képviselő a döntést azzal kommentálta: „Örülünk, hogy egy olyan frakcióhoz tartozunk, amely értékalapon politizál – nem adhatjuk ugyanis ahhoz a nevünket, hogy Európa-ellenes képviselők fontos uniós bizottságokat elnököljenek. Ez nem csak magyar kérdés, ez egy európai kérdés.” Donáth hozzátette, nem a konzervatívok, hanem az „Európa-ellenesek” elfogadhatatlanok számukra, így a Néppárt által jelölt más politikusokat elfogadhatónak tartanak. A magyar képviselő Facebook-oldalán kiemelte, a Renew tagjai részben a momentumosok felszólalásainak hatására döntöttek így.

A 751 fős Európai Parlamentben a Renew Europe 108 képviselőt tud a sorai között.

A kormánypártiak bevett reakciója erre, hogy a momentumosok a hazájuk ellen szavaznak. Jurák Kata újságíró például annyit kommentelt be Donáth Anna posztja alá: „nettó hazaárulók.”

HIRDETÉS

Fekete-Győr András szerda délután reagált ezekre az állításokra. „A fideszes véleményvezérek azzal hergelik a fideszes polgártársainkat, hogy a momentumosok »hazaárulók«. »Hazaárulók«, mert meggyőzik a harmadik legerősebb EP frakciót arról, hogy Deutsch Tamás még a közelébe se kerülhessen az uniós pénzek ellopását ellenőrző bizottságnak. Az a Deutsch Tamás, aki Európa második legtolvajabb kormánypártjának tagja, véleményünk szerint örüljön annak, hogy az orbáni hazugsággyártás és elnyomás jóvoltából egyáltalán az Európai Parlament – megvetett – tagja lehet 12 másik fideszes képviselőtársával együtt!” – írta a pártelnök a Facebook-oldalán.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,554lájkolóTetszik
2,564követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek