HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nincs elég re...

Nincs elég rendőrjárőr a megyeszékhelyek nagy részén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Tizennégy városban, tehát a megyeszékhelyek háromnegyedében kevesebb a járőr, járőrvezető és járőrparancsnok, mint szükséges lenne – írja a 24.hu. A megyei rendőrkapitányságokra beadott közérdekű adatigénylésekből kiderült, hogy az elmúlt öt évben Egerben esett leginkább a járőrök száma. Míg 2014-ben még 117 státusz volt, addig ma csak 105, ezek közül is mindössze 88 betöltött.

Miskolcon van a legtöbb, szám szerint 208 járőr, itt csupán hét álláshely nincs betöltve. Debrecenben, Szekszárdon, Salgótarjánban és Szombathelyen nincs járőrhiány. Tatabányán ellenben nagyon is, és az 52 státuszból csupán 39-et tudnak betölteni.

Szegeden 2014-ben még 133 státusz volt, ma viszont csak 121 van, és 101 járőr látja el a feladatát. Kaposváron 19 státus betöltetlen, és mindössze 77 járőr van, pedig öt éve még 102-re volt keret. Zalaegerszegen csak négy álláshely nincs betöltve, de ez azért lehet, mert a 2014-es 93-mal szemben ma 74 a státuszok száma. Szolnokon korábban 110 járőr, járőrvezető és járőrparancsnok volt, most viszont 85 van. A betölthető státuszok számát is csökkentették 101-re.

Akad, ahol emelkedett a betöltött státuszok és a járőrök száma: ilyen város Kecskemét, Békéscsaba és Debrecen. Békéscsabán hattal, Debrecenben pedig kilenccel több a járőr, mint 2014-ben. Szombathelyen 103-ról 116-ra, Győrben 111-ről 125-re nőtt a járőrök száma. Szekszárdon a legkülönösebb a helyzet, mivel ott 61 státuszra 81 járőr jut.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,970lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vasárnap 11-kor jelenti be Gulyás Gergely a járvány miatti változásokat

A miniszterelnök pénteken, szokásos reggeli rádióbejelentkezésében már beszélt arról, hogy kell új korlátozásra számítani.