HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nincs elég re...

Nincs elég rendőrjárőr a megyeszékhelyek nagy részén

HIRDETÉS

Tizennégy városban, tehát a megyeszékhelyek háromnegyedében kevesebb a járőr, járőrvezető és járőrparancsnok, mint szükséges lenne – írja a 24.hu. A megyei rendőrkapitányságokra beadott közérdekű adatigénylésekből kiderült, hogy az elmúlt öt évben Egerben esett leginkább a járőrök száma. Míg 2014-ben még 117 státusz volt, addig ma csak 105, ezek közül is mindössze 88 betöltött.

HIRDETÉS

Miskolcon van a legtöbb, szám szerint 208 járőr, itt csupán hét álláshely nincs betöltve. Debrecenben, Szekszárdon, Salgótarjánban és Szombathelyen nincs járőrhiány. Tatabányán ellenben nagyon is, és az 52 státuszból csupán 39-et tudnak betölteni.

Szegeden 2014-ben még 133 státusz volt, ma viszont csak 121 van, és 101 járőr látja el a feladatát. Kaposváron 19 státus betöltetlen, és mindössze 77 járőr van, pedig öt éve még 102-re volt keret. Zalaegerszegen csak négy álláshely nincs betöltve, de ez azért lehet, mert a 2014-es 93-mal szemben ma 74 a státuszok száma. Szolnokon korábban 110 járőr, járőrvezető és járőrparancsnok volt, most viszont 85 van. A betölthető státuszok számát is csökkentették 101-re.

Akad, ahol emelkedett a betöltött státuszok és a járőrök száma: ilyen város Kecskemét, Békéscsaba és Debrecen. Békéscsabán hattal, Debrecenben pedig kilenccel több a járőr, mint 2014-ben. Szombathelyen 103-ról 116-ra, Győrben 111-ről 125-re nőtt a járőrök száma. Szekszárdon a legkülönösebb a helyzet, mivel ott 61 státuszra 81 járőr jut.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,629lájkolóTetszik
2,792követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egyenlő pályák

Egyetlen kapavágás sem történt még az atlétikai stadionnál, máris többmilliárdos kár ért mindenkit. A közömböseket éppúgy, mint a sportszerető közönséget és a keményen küzdő atlétákat.