HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lehet, hogy e...

Lehet, hogy egyszer újra lesz bankautomata Hortobágyon

HIRDETÉS

Nagy port kavart a hortobágyi bankautomata leszereléséről szóló cikkünk. Mint arról beszámoltunk, a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet június elején vitte el a terminált, amely az egyetlen automata volt az 1500 lelkes településen. Ezzel a helyiek banki készpénzfelvételi lehetőség nélkül maradtak. Az ATM hiányát azonban vendéglátósokat és a turistákat is érzékenyen érinti, hiszen évente 200 ezer vendég fordul meg az UNESCO világörökség részét képező nemzeti park hortobágyi látnivalói körül. A Hajdú-Bihar megyei községben élők körében azért is keltettek a történtek különösen nagy felháborodást, mert a leszerelésről előzetes tájékoztatást nem kaptak.

HIRDETÉS

A Takarék azért szerelte le a terminált, mert a működtetéséről nem tudott megállapodni az automatának eddig helyt adó épület új tulajdonosával. Az épületet ugyanis – miután néhány hónapja már a bankfiókot bezárták – értékesítették egy nagyvállalkozónak. A Tiszántúli Takarék a fiókbezárást racionalizálással magyarázta, az automata eltávolítására vonatkozó kérdésünkre pedig azt írták, hogy nem tudnak minden településen automatát működtetni. De hozzátették, nem tettek le arról, hogy új helyet találjanak a masinának.

A Takaréktól a napokban ismét levelet kaptunk. Ebben arról tájékoztattak, hogy a jövő héttől indul Hortobágyon az úgynevezett takarékbusz szolgáltatásuk, ahol bankautomatát is működtetnek. Ez azonban legfeljebb a helyieknek segítség, mivel hetente tér be a településre. Ezen kívül megerősítették a korábban lapunkkal közölt információjukat: tárgyalnak az önkormányzattal az automata elhelyezéséről, mert szeretnének terminált működtetni a településen.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,937lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek