HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újra részt ve...

Újra részt venne a törvényalkotásban Vona Gábor

HIRDETÉS

Bő egy éve kiszállt a napi pártpolitikából, ám most ismét törvényjavaslatokat készítene Vona Gábor. A jelenleg vloggerként tevékenykedő egykori pártelnök a Magyar Hangnak mesélt rendhagyó projektjéről, amelyet a nemrég életre hívott Második Reformkor elnevezésű alapítványon keresztül valósít meg.

HIRDETÉS

Úgy tervezi, augusztusban kezd, az első lépés, hogy megnevez egy társadalmi problémát, illetve az arra adható esetleges válaszokat, megvalósítható lépéseket. Erről egy-két hónapig folyó vitasorozatot indít, benne kerekasztal-beszélgetéssel, a vlogján külön adással, online eszmecserékkel. A vita végéhez közeledve pedig a tapasztalatok alapján konkrét törvényjavaslat készül, ennek megszövegezését teljesen ingyen vállalta egy szakértő.

– Meg akarom mutatni, hogy mindenre lehet megoldást találni – mondta Vona Gábor, hangsúlyozva, hogy gondolkodásra, beszélgetésre és előremutató vitákra szeretné ösztönözni az embereket.

Vona Gábor: Nem csak Orbánnal küzdök | Magyar Hang

Az egyelőre kérdéses, hány embert tud majd elérni, a terve az, hogy az adott ügyben illetékes civil szervezetekkel is felvegye a kapcsolatot, hogy minél több érintett értesüljön a diskurzusról. Egyelőre nem akarta elárulni, milyen problémákat fog felvetni, csak annyit közölt, olyan XXI. századi kérdéseket érint majd, amelyeket saját műsorában is feldolgozott már, az oktatástól kezdve a digitalizáción keresztül egészen például a cigány-magyar együttélésig. – Provokatív felvetések lesznek, annyit ígérhetek – fűzte hozzá szűkszavúan.

Vona Gábor az elkészült törvényjavaslatot nagy eséllyel elküldi majd minden frakciónak, vagyis nem kizárólag a korábban általa vezetett Jobbik fogja megkapni. – Az Országgyűlésen múlik, mihez kezdenek majd vele. Ha nem történik semmi, az is beszédes lesz – mondta. Miután nyolc évet töltött a parlamentben, az egykori politikus pontosan tudja, hogy a kormánypártok elképesztően ritkán fogadnak el ellenzéki javaslatot, bár olyan valóban előfordult, hogy egy másik párttól érkező elképzelést inkább saját nevükre vettek, az után alkottak belőle jogszabályt. Annak kapcsán nem akart jóslásokba bocsátkozni, vajon az ő esetében hogyan zajlik majd.

HIRDETÉS
Kell-e nekünk új ideológia? A második reformkorra nem várni kell, hanem tenni érte | Magyar Hang

Az egykori politikus beszélt a közelgő önkormányzati választásokról is, bírálva a teljes ellenzéki összefogást. – Sokan az általam levezényelt néppártosodás egyfajta csúcsaként emlegetik, hogy a Jobbik most összefog az MSZP-vel és a Demokratikus Koalícióval is, de a néppártosodás nem erről szólt. Én mindig is egy Jobbik–LMP–Momentum-szövetségről beszéltem, a XXI. század pártjainak együttműködéséről – mondta. Ebben pedig – legalábbis az ő tervei szerint – nem kellene szerepet kapnia sem a szocialistáknak, sem pedig Gyurcsány Ferenc pártjának. Vona Gábor egyúttal úgy vélte, az önkormányzati választásokon egyáltalán nem kellene szerepet kapniuk a pártoknak. Egy város vagy falu életét szerinte ugyanis sokkal jobban lehet irányítani úgy, ha a vezetők nem függnek a különféle pártoktól, azok érdekeitől.

Vona Gábor sajtótájékoztatót tart augusztus 5-én. A hírek szerint az első törvényjavaslatot fogja bemutatni.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/28. számában jelent meg, 2019. július 12-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/28. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,937lájkolóTetszik
2,832követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek